Toç Bir-Sen, 'Tarım, Orman ve İnsan' temalı fotoğraf yarışması ödülleri 25. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Üç yüzü aşkın fotoğrafın değerlendirilmeye alındığı yarışmada Jüri Başkanlığını Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, jüri üyeliklerini ise Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörü Fırat Çağlayan Yurdakul, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Yavuz Atcı ve Sendika Basın Danışmanı Sevilay Demirel yaptı.

SEVGİYLE, AŞKLA YAPILAN HER İŞİN SONU BAŞARIYA ÇIKIYOR

Genel Başkan Günay Kaya, törende kısa bir tebrik ve teşekkür konuşması yaptı. Kaya yarışmaya katılan herkesi canı gönülden tebrik ettiğini belirterek şunları söyledi: "Toç Bir-Sen olarak, düzenlediğimiz 'Tarım, Orman ve İnsan' temalı fotoğraf yarışmamıza çok fazla katılımın ve ilginin olması bizi fevkalade mutlu etti. Tüm eserler bizlerde derin bir hayranlık uyandırdı. Hepsi o kadar emek verilerek, duygular katılarak çekilmiş ve sanatsal değer taşıyan fotoğraflar ki, öncelikle hepsinin bizlerin gönüllerinde birinci olduğunun bilinmesini isteriz. Bir kez daha gördük ki, sevgiyle, aşkla yapılan her işin sonu başarıya çıkıyor" dedi.

Kaya konuşmasını; "Düzenlediğimiz fotoğraf yarışmamızda Kıymetli Jüri Başkanımız, Ankara Orman Bölge Müdürümüz Mustafa Özkaya beyefendiye; değerli jüri üyelerimiz; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Yavuz Atcı beyefendiye, Anadolu Ajansı Fotoğraf Servisi Editörü Fırat Çağlayan Yurdakul beyefendiye, Toç Bir-Sen Basın Danışmanımız Sevilay Demirel kardeşimize ve yarışmamıza katılım sağlayan tüm kardeşlerimize emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum" şeklinde sürdürdü.

70 ESER SERGİDE SERGİLENECEK

Kaya ayrıca önümüzdeki günlerde fotoğraf yarışmasında puanlama sonucu belirlenen ilk yetmiş eseri Ankara'da düzenleyecekleri bir sergi ile Başkentlilerle buluşturacaklarını belirtti.

Jüri üyelerinin dereceyi belirlemekte bir hayli zorlandığı yarışmada bir birinden güzel eserler kıyasıya yarıştı. Yapılan oylama sonucunda Eskişehir'den Yılmaz Bolat birinci, Kütahya'dan Zafer Yıldız ikinci, Kayseri'den Ahsen Canan'ın eseri ise üçüncülüğe layık görüldü. Ankara'dan Fatma Gökmen, Kütahya'dan Timuçin Özdemir ve Manisa'dan İbrahim Ethem Güven Mansiyon, Kocaeli'den Serdar Şeker ile Kütahya'dan Hüseyin Ağaç da Jüri Özel ödülünün sahibi oldu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da katıldığı programda, jüri üyelerinin belirlediği oylamaya göre ilk yetmişe giren fotoğraflar fuaye alanında sergilendi.