ÖZEL HABER / ESK Genel Müdürü haftalardır atanmazken, bu durum kurumda büyük bir zafiyete neden oluyordu. Atamaların yapılmamasından dolayı 6 yönetim kurulu üyeliğinden 3'ü boş bulunan ESK'da çoğunluk sağlanamadığı için yönetim kurulu toplanamıyordu. Yönetim Kurulu toplanamadığı için de karar alınamıyordu.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ ESK YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE ATANDI

ESK'nın Yönetim Kurulu üyeliğine bugün atama yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve Bakan Faruk Çelik'in özel kalem müdürü Rıfat Kayaoğlu, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. ESK'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü henüz atanmazken, yönetim kurulu üyeliğine atama yapılması dikkat çekti.

ESK YÖNETİM KURULU ARTIK TOPLANABİLECEK!

Bu atamayla birlikte günlerdir toplanıp karar alamayan ESK artık karar alabilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, arz fazlası sütün süt tozuna dönüştürülmesi konusundaki çalışmalara başlanıldığını ve Et ve Süt Kurumu'nun bu amaçla önümüzdeki hafta itibariyle biri İç Anadolu ve biri de Ege'de olmak üzere iki merkezde alım yapmak suretiyle üreticilerin taleplerini karşılayacağını söylemişti.

YÖNETİM KURULU ÜYE SAYISI 4'E ÇIKTI

Bugünkü atama yapılmamış olsaydı, Bakan Çelik'in bu açıklaması havada kalacaktı. Yani Et ve Süt Kurumu, Bakan Çelik'in açıklamasına rağmen İç Anadolu Bölgesi ve Ege'de süt alımı yapmak için üreticilerin taleplerini toplayamayacaktı. Üreticilerden talep toplasa bile süt firmaları ile anlaşmaları yapamayacaktı. Onun için bugünkü atama kararı, süt fiyatlarına karşı alınan müdahale kararında Bakanlığın elini bir hayli rahatlatmış oldu.

Bilindiği üzere Et ve Süt Kurumu'nun Yönetim Kurulu 6 kişiden oluşuyor. Yönetim Kurulu'nun karar alabilmesi için en az 4 kişi ile toplanması gerekiyor. Rıfat Kayaoğlu'nun atanmasıyla birlikte ESK yönetim kurulu üye sayısı 4'e çıkmış oldu.

GENEL MÜDÜRLÜĞE MEHMET ÜNAL YILMAZ'IN ATANMASI BEKLENİYOR

Kasım Piral'ın görevden alınmasıyla birlikte boşalan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünal Yılmaz'ın atanması bekleniyor.