Et ve Süt Kurumu'ndan yapılan duyuruda şunlar kaydedildi: "Et ve Süt Kurumunun ülkemiz genelinde faaliyet gösteren tüm franchisee satış mağazaları ile olan sözleşmeleri, 27 Ağustos 2017 tarihi itibariyle sonlandırılmış olup, bu bayilerin Kurumumuz ile herhangi bir bağı kalmamıştır.

9 İLDE 15 SATIŞ MAĞAZAMIZ VAR

Kurumumuzun şu an itibariyle 9 ilde perakende hizmet veren 15 adet satış mağazası bulunmaktadır. Bu mağazaların iletişim bilgileri, kurumsal web sayfamız olan “www.esk.gov.tr” adresinde yayınlanmaktadır. Bazı illerdeki franchisee satış mağazalarının, Kurum tabelalarını indirdikleri halde halkımızı yanıltacak biçimde, isim, renk ve şekil bakımından Kurumumuz konseptine benzeyen unsurları kullanarak faaliyetlerini sürdürdükleri görülmektedir.

Dış mekân rengiyle, taklit logolarla ve benzer isimli unvan ve tabelalarla Et ve Süt Kurumu bayisi algısı oluşturup tüketicileri yanıltmaya çalışan bu mağazalar ile ilgili olarak gerekli hukuki işlemler yürütülmektedir.

Kurumumuzca bu kapsamda toplam 25 iş yeri hakkında, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına şikâyette bulunulmuştur.

Et ve Süt Kurumu ile herhangi bir ticari ilişkisi veya Franchising Bayilik sözleşmesi bulunmadığı ya da sözleşmesi feshedildiği halde, kullanım hakkı Kurumumuza ait olan Et ve Balık Kurumu adı ve logosu veya Et ve Süt Kurumu adı ve logosunu aynen ya da tüketicileri yanıltacak derecede benzerini kullanan iş yerleri hakkında, Marka Hakkına Tecavüz suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılıklarına yaptığımız bu başvurular ile ilgili süreç devam etmektedir.

25 ŞİKAYETTEN 4'Ü HAKKINDA KARAR VERİLDİ

Toplam 25 şikâyetten 4'ü hakkında savcılıklarca kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş olup 21 işyeri hakkında kamu davası açılmıştır. Et ve Balık Kurumu veya Et ve Süt Kurumu markalarını taklit ederek, vatandaşlarımızı yanıltan işyerleri ile ilgili takibatımız ve hukuki mücadelemiz devam edecektir. Vatandaşlarımızdan da, bu konuda dikkatli olmalarını ve hassasiyet göstermelerini bekliyoruz."