Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere Hazine Müsteşarlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda da çok sayıda atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

MEHMET ÜNAL YILMAZ BAKANLIK MÜŞAVİRLİĞİNE ALINDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ünal Yılmaz, görevden alınarak Bakanlık Müşavirliğine atandı.

9 AY ÖNCE GÖREVDEN ALINMIŞTI

Ancak Yılmaz, 9 ay önce 24 Şubat'ta dönemin Bakanı Faruk Çelik tarafından görevden alınmıştı. Yılmaz'ın görevden alınmasından dolayı ESK, 9 aydır vekaleten yönetiliyordu. Yılmaz'ın görevden alınmasıyla ilgili kararnamenin 9 ay sonra yayınlanması dikkat çekti.

BEYAZGÜL YENİDEN ATANDI

Diğer yandan yine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan TİGEM'de Yönetim Kurulu üyeliğine Dr. Müslüm Beyazgül yeniden atandı.

GÖREV SÜRESİ DOLMUŞTU

2 Eylül 2016'da bu göreve atanan Beyazgül'ün görev süresi 22 Temmuz 2017'de dolmuştu. Beyazgül'ün görev süresi sona erdiği için kararnamesi yeniden yazıldı.