Toplantıda 2013 yılı ve 2014 yılı faaliyetleri değerlendirildi. İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya KİT Komisyon Üyeleri Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Hukuk Müşaviri Gökhan Ergü, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Vekili Osman Uzun, Et ve Süt Kurumu Eski Genel Müdürleri İsmail Kemaloğlu, Kasım Piral, ESK Yönetim Kurulu Üyeleri, Daire Başkanları, Sayıştay Başkanlığı Grup Başkanı Mahmut Harmancı ve Denetim Görevlileri, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı temsilcilerinin hazır bulunduğu KİT Alt Komisyon Toplantısında 2013-2014 yılları Alt Komisyon Raporlarında yer alan öneriler değerlendirilerek sonuçlandırıldı.

Et ve Süt Kurumu Sincan Kombina Müdürlüğü Tesislerinde düzenlenen toplantıda Kurum faaliyetleri hakkında Komisyon Üyelerine bilgi veren Genel Müdür Vekili Osman Uzun, Et ve Süt Kurumunun, sektörün tamamında serbest piyasa koşulları çerçevesinde hem üretici hem de tüketici lehine kararlar almaya devam edeceğini ve sektörün belli bir denge ve düzen içinde sürdürülmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini anlattı.