Gelir Vergisi Kanuna göre; çiftçilere yapılan doğrudan gelir desteği ve alternatif ürün ödemelerinden kesinti yapılamayacağını hatırlatan CHP'li Orhan Sarıbal, “Bakanlık açık şekilde yasayı çiğniyor" dedi.

İSTİHDAM YOK, İSTİKRAR HİÇ YOK!

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, AKP'nin iktidara gelişinden bu yana Türkiye'nin nüfusu 64 milyondan 81 milyona çıkıp 17 milyon artmasına karşılık tarımda istihdamın azalmasını da eleştirdi. Sarıbal, “Gıdaya ihtiyacımız da arttı. Buna karşılık tarımdaki istihdam oranı da yüzde 35'ten yüzde 17'ye düştü" dedi.

Bir ülkenin temel dinamiği olan kalkınmanın tarımdan başlaması ve bu nedenle tarımda yeniden üretime geçmek gerektiğini ifade eden Sarıbal şu tespiti yaptı: ““Biz ithalata yönelmiş durumdayız ama tarımdaki istihdam sürekli azalıyor. Oysa kırdan, köyden kopan insanlarımız ya Soma'da madende ölüyor, ya mevsimlik işçi olarak çalışmaya giderken yollarda trafik kazalarında ölüyor ya da kentlerde yoksulluk içerisinde işsizlik içerisinde yaşamlarını zorlukla sürdürüyorlar. Ne istihdam var ne de istikrar" dedi.

TARIMDANHABER