Buzlu yollara dökülen tuzun maliyetinin ekolojik sistem başta olmak üzere çevreye verdiği zarar sebebiyle belediyelerin yaptığı harcamaların yüzlerce milyon TL'nin üzerine çıkabildiğine vurgu yapan Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı Gök, tuzun yüksek oranda aşındırma etkisi sebebiyle buzlu yollardan çok, asfaltı parçaladığını, araçların metal kısımlarında, lastiklerinde ve köprü demirlerinde aşınmaya ve zamanla çürümeye neden olduğunu söyledi. Bugün buz tutan yollara tuz yerine şeker dökülmesi uygulamasının ABD, İsveç, Norveç ve İsviçre'de uygulandığını tuzdan daha etkili olduğunu hatırlatan Gök, tuz yerine şekerin daha etkili olabileceğini savundu. Gök, şunları söyledi:

Tuzun çevreye verdiği zarar çok büyük

“Uzmanların açıklamalarına göre tuz, korozyon nedeniyle yollara, köprülere ve araçlara zarar vererek bu yapıların kullanım ömürlerini kısaltmaktadır. Türkiye'de henüz kışın buzlanmayı önlenmek amacıyla bugüne kadar yollara atılan tuzun çevreye verdiği zararı araştıran kapsamlı bir araştırma yapılmamış. Beton kaplamalı yollara zarar veren tuzlar beton yüzeyinin soyulmasına neden olmaktadır. Yollara atılan tuz yakın kuyuların sularını da etkilemekte ve sular zamanla tuzlanmaktadır. Tuzlu sular otomobiller tarafından bitkilere sıçratıldığında bitkiler de bundan zarar görmektedir."

Yola atılan tuzun çevreye verdiği zararın her yıl devlet bütçesine de büyük yük teşkil ettiğinin altını çizen Gök, “Kış aylarında özellikle karayollarında görülen buzlanma, karayolu trafiğinde aksamalar yanında ölümlü kazaların da nedeni olabilmektedir. Buzlanma ile mücadelede genel olarak tuz kullanımı en yaygın ve ucuz yöntem olarak bilinir. Oysaki atılan her gram tuz, asfaltta erimesiyle beraberinde bütçeye milyonlarca TL'lik ek bir maliyet getirmekte, bu da tuzu masumiyetten çıkarmaktadır. Tabiri caizse yollar buzlu fatura tuzlu olmaktadır' dedi.

Doğu Anadolu'daki Şeker Fabrikaları Çözüm Olabilir

Ülkemizde özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki hayatı durma noktasına getiren zorlu kış şartlarının başta hamile kadınlar olmak üzere, çocukların okullarına ulaşmasını büyük ölçüde engellediğine vurgu yapan Gök, “Bu açıdan bakıldığında bölgede bulunan şeker fabrikaları sorunun tam ilacı. Bu fabrikaları özelleştirmek yerine bölgede pancar tarımı da desteklenmek yoluyla daha etkin çalışmaları ve böylelikle yolların buzdan arındırılması amacına yönelik daha etkin hizmet etmesi yoluna gidilebilir" diye konuştu.