Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, veterinerlik hizmetleri uygulama ücretlerinde yaşanan sorunların çözülerek, çalışanların hak kaybının giderilmesi konusundaki kararlılıklarından dolayı Bakan Fakıbaba'ya teşekkür etti.

Toç Bir-Sen'den konuyla ilgili olarak bir açıklama yapılarak şunlar kaydedildi:

HAKLI MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ

Yetkili sendika Toç Bir-Sen olarak uygulama ücretlerindeki sorunun çözümü için verdiğimiz haklı mücadelemiz sonuç verdi.

1 KURUŞA DÜŞÜREN TALİMAT KALDIRILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 27.12.2017 tarih ve E.3318006 sayılı “Hayvanların tanımlanması ile veteriner biyolojik ürünlerin uygulama ücretleri konusundaki" talimatı uygulamadan kaldırılarak 09/03/2018 tarihli yeni talimatı ilgili birimlere gönderilmiştir.

BAKAN FAKIBABA İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Hatırlanacağı gibi Tarım-Ormancılık Hizmet Kolu'nun yetkili sendikası Toç Bir-Sen olarak; veterinerlik hizmetleri uygulama ücretleri ile ilgili yaşanan sorunun ve çalışanlarımız adına oluşan hak mağduriyetinin ortadan kaldırılması için geçtiğimiz hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile yurtdışı gezisi öncesinde Bakanlıkta bir araya gelerek "Uygulama Ücretlerine İlişkin Sürecin Hızlandırılmasına" ilişkin görüşme gerçekleştirmiştik.

VATANDAŞLA KARŞI KARŞIYA GELİNİYOR

Toç Bir-Sen olarak gerçekleştirdiğimiz ziyarette Genel Başkanımız Hüseyin Öztürk Uygulama Ücretlerinin 1 kuruşa düşürülmesinin; sahada özveri ile çalışan Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknikeri, Veteriner Sağlık Teknisyenleri adına hak kaybı ve mağduriyet oluşturması, vatandaş ile Bakanlık çalışanlarını karşı karşıya getirmesi sebebiyle "Aşı ücretlerinin 75 Kuruş yerine 01.01.2018 tarihinden itibaren 1 Kuruş olarak uygulanacağı"na ilişkin yönergenin iptal edilmesi ya da uygulama ücretlerinde eski uygulamaya geri dönülmesi veya çalışanlarımızı mağdur etmeyecek yeni bir talimatın verilmesi hususundaki taleplerimizi yineleyerek sürecin hızlandırılması talebinde bulunmuştuk.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİMİZ DİKKATE ALINDI

Sayın Bakanımız da görüşmemizde konu ile ilgili “Tamamen iyi niyetli olduklarını, amaçlarının meslektaşlarımızın işletme sahipleri ile para alışverişini ortadan kaldırmak" olduğunu belirterek, Toç Bir-Sen'in görüş ve önerilerini dikkate alarak uygulamaya mevzuat düzenlenmesi yapılarak ya da 01.01.2018 öncesi uygulanan haliyle devam edilebileceğini dile getirmişti.

YENİ TALİMAT GÖNDERİLDİ

Konuya ilişkin yazı; Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nce 09/03/2018 tarih ve 71037622-325.01-E756390 sayılı ““Hayvanların tanımlanması ile veteriner biyolojik ürünlerin uygulama ücretleri" konulu yazısı tüm birimlere gönderilmiştir.

FAKIBABA VE BAKANLIK BÜROKRATLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yetkili sendika Toç Bir-Sen olarak; Veterinerlik Hizmetleri Uygulama Ücretlerindeki sorunun çalışanların lehine olacak şekilde düzenlenmesi, kazanılmış haklarının iade edilmesi, haksızlığın biran evvel giderilmesi için verdiğimiz mücadelemize verdiği katkılardan dolayı başta Sayın Bakanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba olmak üzere tüm Bakanlık bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz.

Çalışanlarımıza ve kamuoyuna saygı ile duyurulur."

TARIMDANHABER