Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, aşı uygulama ücretiyle ilgili sorunun çözümü konusunda bütün girişimlerde bulunduklarını ancak geçen sürede sorunun çözüme kavuşturulamadığını belirterek, “Aşı uygulama ücretini 1 kuruşa düşüren düzenlemeyi yargıya taşıdık" dedi.

TOÇ BİR-SEN ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, teşkilat çalışmaları kapsamında Osmaniye'de, Tarım-Ormancılık Hizmet Kolu'na bağlı kurumlarda görev yapan üyelerle bir araya geldi.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

Öztürk, burada tartışma konusu olan aşı uygulama ücretiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aşı uygulama ücretinde yaşanan sorunların çözümü konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba başta olmak üzere Bakanlık yetkilileri ile birçok görüşme yaptıklarını, hazırladıkları kapsamlı raporu ve çözüm önerilerini sunduklarını hatırlatan Öztürk, “Tüm bu görüşme ve istişarelere rağmen söz konusu düzenlemenin somut olarak henüz tamamlanmamış olması, veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve veteriner sağlık teknisyeni arkadaşlarımızın beklentileri ve hukuki olarak dava açma zaman aşımı süresini de dikkate alarak, 'uygulama ücretlerini 1 kuruşa düşüren' düzenlemeyi yargıya taşıdık" dedi.


Bakan Fakıbaba'ya acil çağrı!


HUKUKA UYARLILIK BULUNMUYOR

Özellikle uygulama ve salgın hastalık dönemlerinde mesai mefhumu gözetmeksizin, sabahın ilk saatlerinde gece geç saatlere kadar görev yapan çalışanlara uygulama başı 1 (bir) kuruş gibi bir ücretin takdir edilmesinde hukuka uyarlılık bulunmadığının altını çizen Öztürk, şunları kaydetti:

SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP ETTİK

“Bu güne kadar yetkili sendika olarak çalışanlarımızın mağduriyetini önlemek adına Bakanlığımızla bir dizi görüşmelerde bulunarak Sayın Bakanımıza çözüm önerilerini içeren bir dosya sunduk. Süreci başından sonuna kadar, titizlikle ve dikkatle takip ettik. Son olarak geçtiğimiz günlerde Sayın Bakana acil çağrıda bulunarak bu sorunun tam olarak çözüme kavuşmamasından kaynaklanan belirsizliğin çalışanlarda tedirginliğe yol açtığını, moral ve motivasyonun düşmesine sebep olduğunu, vatandaş ile Bakanlık çalışanlarının karşı karşıya geldiğini defaatle belirttik.

AMACIMIZ ÜZÜM YEMEKTİ

Bu da bizim olaya çözüm odaklı yaklaştığımızı, maksadımızın bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğunu göstermektedir. Ancak gelinen noktada beklenen çözümün gecikmesi hem sahada görev yapan veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve veteriner sağlık teknisyenleri arkadaşlarımızda tedirginliğe sebep oldu hem de olası olumsuzluklara karşı hukuki sürecin başlatılmasını kaçınılmaz kıldı.

HUKUK YOLUYLA MÜCADELE BAŞLATTIK

Bu sebeple bizlerde üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle, arkadaşlarımızın hakkını savunmak ve soruna hukuki kalıcı bir çözüm bulmak adına uygulama ücretine yapılan düzenlemenin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve tamamen iptal edilmesi için 2018/206 esas sayısı ile Danıştay nezdinde dava açarak, hukuk yolu ile mücadelemizi başlattık"

SORUNUN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA BAKANLIĞIN ATACAĞI HER ADIMI DESTEKLEYECEĞİZ

Öztürk, üyelerinden aldıkları yetki ve üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle yetkili sendika Toç Bir-Sen olarak Veterinerlik Hizmetleri Uygulama Ücretlerindeki sorunun çalışanların lehine olacak şekilde düzenlenmesi, kazanılmış haklarının iade edilmesi, haksızlığın biran evvel giderilmesi için mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini ve Bakanlığın sorunun çözümüne ilişkin atacağı tüm olumlu adımlara destek olacaklarının da altını çizdi.

TARIMDANHABER