ÖZEL HABER

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın TAR-GEL Projesi'nde görev yapan 10 binin üzerindeki ziraat mühendisi ve veteriner hekimin, Bakanlık teşkilatlanmasının bulunmadığı köylerde sürekli görevlendirilmesine son verilmesi için bugün Ankara'da geniş katılımlı bir eylem yapılacak.

Memur-Sen'e bağlı Toç Bir-Sen tarafından yapılacak eylem, Bakanlığın önünde saat 12.00'de başlayacak. Sektörün bütün bileşenlerinin destek vereceği eyleme, Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan veteriner hekimleri ve ziraat mühendisleri katılacak.

Konuyla ilgili olarak Tarımdan Haber'e değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Tar-Gel personelinin zor şartlarda çalıştıklarını belirterek, “Mühendislik mesleği için, üreticimize çiftçimize en iyi hizmeti sunmak için, tarım sektörüne maksimum katma değeri üretmek için ve Tarım Bakanlığının etkin insan kaynağını kullanması için eylem yapıyoruz" dedi.

Kaya, Tar-Gel personelinin yaşadıkları sorunlar hakkında da şunları kaydetti:

Siz mühendissiniz... Kadın mühendissiniz... Kadın veteriner hekimsiniz…

Köylere gidiyorsunuz, büronuz yok. Köy kahvesine gidiyorsunuz, erkeklerle aynı mekanı paylaşıyorsunuz.

Dolayısıyla siz bunu bir gün, iki gün, iki hafta, bir ay, on ay ve 11 yıldır devam ettiriyorsunuz. Ve bu arkadaşlarımızın ne mühendisliği, ne veteriner hekimliği kaldı. Hem insanı olarak hem de sosyal açıdan inanılmaz gerilediler"

İnsani ve mesleki olmayan bu durumu ise Bakanlığın ısrarla devam ettirdiğini dile getiren Kaya, buradaki zulme tepki göstermek için sektörün bütün bileşenleri ile birlikte, geniş bir katılımla eylem yapacaklarını vurguladı. Kaya, eyleme dair çalışmaları da tamamladıklarını bildirdi.