Büyük ilgi gören açılışta ilk konuşmayı Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya yaptı. Kaya, tarım ve ormanın insan için vazgeçilmez unsurların başında gelen alanlar olduğunu ve bu hizmet kolunda faaliyet göstermenin bu nedenle büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

BU KARELERDE ALIN TERİ VE EMEK VAR

Genel Başkan Kaya, Toç Bir-Sen olarak; kamu çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarında uluslararası normların ve standartların yakalanması adına verdikleri mücadelenin yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlerine de hız kesmeden devam ettiklerini belirterek; “Yetkili sendika olarak düzenlediğimizi bu sergi ile hem tarımımızı hem ormanlarımızı hem de Anadolu'muzun ve cefakar ve fedakar insanlarını büyük kentlerdeki insanlarımıza ayna tutarak kesitler sunmak istedik. Aziz milletimize, ülkemize ve gönül coğrafyalarımıza ayna tutarak güzel bir fotoğrafla, insanımızın zihnine ve gönlüne dokunmaya çalıştık. Hepsi o kadar emek verilerek, duygu katılarak çekilmiş ve sanatsal değer taşıyan fotoğraflar ki; her bir kareye ciltlerce kitap yazılabilir. Çünkü bu karelerde alın teri, emek, itina, dikkat, titizlik var; doğa, sevgi ve estetik var. Cennet misal ülkemizin ve ona namzet, tarihe damga vurmuş, destanlar yazmış Anadolu insanımızın yaşantısından kesitler var. Dolayısıyla sergimiz, aynı zamanda ülkemize ve insanımıza daha yakından bakmaya vesile olsun istedik" dedi.

'Tarım, Orman ve İnsan' temalı fotoğraf yarışmasına çok fazla katılımın olması ve büyük ilgi görmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini de söyleyen Kaya; “Tüm eserler bizlerde derin bir hayranlık uyandırdı. Hepsi o kadar emek verilerek, duygular katılarak çekilmiş ve sanatsal değer taşıyan fotoğraflar ki, öncelikle hepsinin bizlerin gönüllerinde birinci olduğunun bilinmesini isteriz. Bir kez daha gördük ki, sevgiyle, aşkla yapılan her işin sonu başarıya çıkıyor" dedi.

“ZELİHA TEYZE'MİZ BİNLERCE ANADOLU KADININI TEMSİLEN BURADA"

Açılış programına, birincilik ödülünü alan Yılmaz Bolat'ın fotoğraf karesinde yer alan Zeliha Gündoğan ve eşi Şükrü Gündoğan da katıldı. “Zeliha Teyze'miz ilerlemiş yaşına rağmen tüketici değil çilekeş, vefakar bir Anadolu kadını" diyen Kaya şunları söyledi: “Üretici ve üretken olmanın, çalışmanın en güzel örneğini gösteriyor. Biz de Zeliha annemizi siz değerli dostlarımızla buluşturmak için davet ettik. Zeliha annemiz de bizi kırmayarak Eskişehir'in Mihallıca'nın Yalınkaya köyünden Ankara'ya geldi, bizlerle buluştu. Bugün Zeliha Teyze'miz binlerce Anadolu kadınını temsilen buradadır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum."

TARIM BİR KÜLTÜRDÜR

Serginin açılışına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç da bir konuşma yaptı. Tunç, Anadolu'da tarım, orman ve insan konulu fotoğraf yarışmasının ve sergisinin bu etkinliğine katılmaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek; “Biliyorsunuz tarım bir kültürdür ve kültürün kaynağıdır. Tarım insanların yaşam tarzını belirleyen bir uğraştır. Hz. Adem'den (a.s.) günümüze kadar hiç ara verilmeden süregelen bir iştir. Hayatımızı ve Anadolu'muzun yapısını belirleyen en önemli etkendir. Ve şu anda etkinliğini ve stratejik alan olma özelliğini halen sürdürmektedir. Dolayısıyla tarımın böyle güzel bir organizasyona konu edilmesi bizler için memnun edici bir şeydir. Bu nedenle katkılarından ve hassasiyetlerinden dolayı Toç Bir-Sen'e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Büyük ilgi gören sergi üç gün boyunca (18-19-20 Kasım 2015) Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde Başkentlilerin ve sanatseverlerin beğenisine sunulacak.