Dağlıca'dan gelen haberlerin milleti bir kez daha derinden sarstığını ifade eden Gök, "Bu hain terör saldırısı karşısında duygularımızı ifade etmek için kelimeler kifayetsiz, cümleler yetersizdir. Temennimiz, şehit sayısının artmaması yönündedir" dedi.

Gök, açıklamasında şunları kaydetti:

MİLLETİMİZİN SİNİR UÇLARIYLA OYNANIYOR

"İnsan olmayanların, vahşice sözde barış ve demokrasi adına bağımsız bir devlet olma ütopyalarını tehdit ve katliamlarla gerçekleştirme planları sonu gelmeyen saldırılarla artık bardağı taşırmış, bir kez daha milletimizin sinir uçlarıyla oynanmıştır. Türkiye her günün sabahında yeni bir şehit haberi ile uyanırken, aynı döngüleri, aynı ezberleri ve aynı nakaratları tekrar eder duruma gelmiştir. Terör saldırılarıyla, Türkiye'nin huzurlu ortamı zehirlenmeye çalışılmakta, ülkemizi yaşatılan kaos ile bir iç savaşa götürerek parçalanma ortamına zemin hazırlanmaktadır. Türkiye ve Türk halkı bu tuzağa düşmemelidir.

AÇILIMLAR ÜLKEYİ YANGIN YERİNE ÇEVİRDİ!

Askerimize, polisimize, sivil vatandaşa haince pusu kuran, canlı canlı insan yakan, kaçakçılık yapan, haraç toplayan, insan kaçıran, bölücü katiller sürüsünün Milli irademize saldırıları artık tahammül sınırlarının üzerine çıkmıştır. Devletçe teröre karşı samimi bir şekilde ortak ve net bir tavrın alınmasının zamanı çoktan gelmiştir. Zaman geçirmeden, teröristlerin değil, devlet otoritesinin bölgede etkin olabilmesi yönünde kararlı adımlar atılarak özellikle yeni bir askeri stratejinin belirlenmesi gerekmektedir. Müzakerelerin, açılımların ülkeyi yangın yerine çevirdiği aşikardır. Terörle etkin bir şekilde mücadele edilmediği sürece temsil edilen devlet zaafa uğrayarak, otoritesini teröristlerle paylaşan ve devletin var olma nedeni ortadan kaldıran bir yapıdan öteye gidemeyecektir ki bu da devletin yasalarını, kamu düzenini, üzerinde yaşayan vatandaşlarını, demokrasiyi ve ülke sınırlarını tartışmaya açma anlamına gelecek ve şehitlerimizin gökkubbeyi çınlatan feryatları her geçen kulaklarımızı tırmalayacaktır.

HERKES AKLINI BAŞINA ALMALI

Bundan böyle hükümeti, muhalefeti, devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ile herkes aklını başına almalıdır. Siyasi ihtiraslar uğruna çıkar hesapları yapmanın ne yeri ne de zamanıdır.

Ülkemizin kaderini belirleyecek 1 Kasım seçimlerinin sonucu her ne olursa olsun, bu vatan toprakları üzerinde yaşayan herkesin millet bilinci içerisinde ülkesinin her karış toprağına sahip çıkması gerekmektedir. PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantıları ne kadar politik manevralara kalkışsalar, barış ve demokrasi edebiyatı yaparak kendilerini meşrulaştırmaya yeltenseler de, karşısında inandığı yoldan dönmeyen, fazilet kalesi; tehdit ve tehlikeler karşısında yılmayan inanç anıtı olan Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun kahraman askerlerini bulacaktır. Zorbalığın siyasi efendilerine ise son kez yol yakınken kendilerini hangi oyunlarda ucuz bir piyon olarak kullandırdıklarının bir kez daha muhasebesini yapma tavsiyesinde bulunuyoruz. Aksi taktirde bunun bedelinin altından kalkamayacaktırlar.

Son söz olarak, Dağlıca'da askerimize yapılan hain saldırıyı kınarken, Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.

Milletimizin başı sağolsun"