Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce EGS Kongre Merkezinde düzenlenen "Kırsal Kalkınma Yatırımları Tanıtımı ve Hibe Sözleşmeleri" törenine katılan Ekonomi Bakanı Zeybekci, tarımın ve çiftçilerin istismar edildiğine dikkat çekerek, seçim meydanlarının ana gündem maddesi olan çiftçilere ucuz mazot konusuna değindi.

Muhalefetin ucuz mazot vaadini, "Nereden vereceksin? Türkiye'nin bir milli geliri var, bir ekonomisi var, bir ekonomik büyüklüğü var. Toplam pastayı büyütmeden aradaki pastanın paylarını değiştirebilirsiniz, pastanın dilimlerini değiştirebilirsiniz. Mazotu sıfır liradan satabilirsiniz, verebilirsiniz insanlara. Peki diğer tarafı ne yapacaksınız?" şeklinde eleştiren Zeybekci, hükümetleri döneminde yapılan toplam tarımsal desteklere vurgu yaptı.

BU MİLLET HESABINI BİLİR!

Zeybekci, şunları kaydetti: "Yıllık tarımsal kırsal kalkınma giderleri hariç, Denizli'ye tarımda yılda 150 milyon lira destek geliyor hibe. Denizli'nin tarımda kullandığı mazot 20 bin ton, 20 milyon litre. 20 bin ton mazotu bedava verseniz Denizli'ye, yaklaşık 80 milyon lira yapar, geri kalanını yine vermeye devam edersiniz. Tarımsal kırsal kalkınmaya 2012 yılından bu güne kadar yaklaşık olarak 60 milyon hibe verilmiş. Daha birçok desteklerimiz var bu alanda. Ne olur hiç kimse bu milleti 'kandırdı' demesin, hiç kimse 'attım ortaya bir şey, milleti bununla avlayacağım' demesin. Bu millet bilir, bunun hesabını gayet iyi bilir"