Şanlıurfa'da hizmet veren Ziraat Odaları Başkanları önceki gün bir araya geldikleri Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 2015 yılı tarım işçi ücretlerini belirledi. Buna göre tarım işçisinin bir günlük yevmiyesi 28.5 TL'den 35 TL'ye yükseldi. Tarım aracıları ise işçi başına 1 TL alacak. Toplantıya katılan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, merkez ve ilçe ziraat odaları başkanları olarak yaptıkları toplantı neticesinde tarım işçi ücretini 35 TL olarak belirlendiği söyledi.

Eyyüpoğlu, "ücretlerin çiftçiye ve tarım işçisine hayırlı olsun. Bereketli bir yıl yaşıyoruz aynı bereketin kazançta da yaşanması dilerim" dedi.

Kararın detaylarında ise tarım işçileri saat 06:00 ile 18:00 arasında çalışacağı, İş Kur tarafından verilen tarım aracı belgesi ve nüfus cuzdanı olmayan kişiler ile 12 yaşından küçük çalışamayacak kadar yaşlı ve hasta işçilerin çalıştırılamayacağı belirtildi. İşçilerin içme suyu ihtiyacının işveren tarafından karşılanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca ücretlerinde tam ve zamanında ödenmesi ile işçilerin ulaşımının karşılanması işverenin görevleri olduğu kararda yer aldı.

Kaynak: www.sanliurfaziraatodasi.org.tr