Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kamalak, şeker fabrikalarının biran önce özelleştirme kapsamından çıkarılması gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Anadolu'nun dört bir tarafını ziyaret etmeye devam ediyor. İki gün boyunca Konya'nın ilçelerini karış karış gezen Kamalak, halkın sıkıntılarını dinledi ve çözüm önerileri sundu. Ilgın'da Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın temellerini attığı ve bölge halkı tarafından Erbakan'ın Fabrikası olarak bilenen Ilgın Şeker Fabrikası'nı ziyaret eden Kamalak, incelemelerde bulundu ve Fabrika Müdürü Ramazan Aytekin'den bilgi aldı. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kamalak, şeker üretimindeki kotaya, özelleştirme kapsamına alının şeker fabrikalarına ve taşeron işçiliğe dikkat çekti.

ŞEKERDE BİR TAKIM SPEKÜLASYONLAR YAPILIYOR

Saadet iktidarında kotaların kaldırılacağını belirten Kamalak, ülkenin şeker üretiminde yabancıların Cargill'ine mahkûm edildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:"Kota uygulaması mutlaka kaldırılmalıdır. Çünkü bizim ülkemiz üretmek mecburiyetindedir. Yabancının Cargill'ine mahkûm edilmemelidir. Şekerin üzerinde bir takım spekülasyonların yapıldığını biliyoruz. Bu tür durumlar mutlak suretle aydınlığa kavuşturulmalı ve ortadan kaldırılmalıdır. Çok daha önemlisi şeker fabrikalarımızın kati suretle özelleştirilmeleri durdurulmalıdır. Eğer özelleştirilirse, çalışanlarına kendi personeline devredilmelidir. Şeker sadece bir gıda maddesi ve sanayi ürünü değildir. Şekerimize sahip çıkalım. Şekerimiz aynı zamanda stratejik bir üründür. 1977 yılında tam 373 ağır sanayi fabrikasın hazırlığı yapılmış ve ardından Anadolu fabrikalarla donatılmıştı. Yıllardır sata sata, özelleştire özelleştire bitirilemeyen fabrikalar Milli Görüş'ün eseridir.

İşçinin, çalışanın memnun olabilmesi için Milli Görüş'ün tekrar iktidar olması gerekir. Biz geldiğimizde şeker pancarına yüzde 300 zam yapmıştık. O tarihten bu yana yüzde 300'ü bir kenara bırakın yüzde 50'yi bulmaz yapılan zamlar."

TAŞERON İŞÇİLİK SORUNUNU ANCAK MİLLİ GÖRÜŞ ÇÖZÜR

Şeker fabrikalarındaki taşeron işçilik sorunlarına da değinen Kamalak, “Taşeron işçilik çağdaş köleliktir. Taşeronlar bir an önce kadroya geçirilmelidir. İktidar partisi seçim beyannamesinde kadroya geçireceğini söylüyor. Kadroya geçirmeleri mümkün değildir. Bu bir zihniyet meselesidir. Kendileri iktidara geldiğinde taşeron işçi sayımız 384 bindi, şimdi ise 1 milyon 700 bin civarında. Bu meseleyi emeğin kıymetini bilen Milli Görüş kadroları halleder" dedi.

ABDULLAH ÖZBAY / MİLLİ GAZETE