Fırsatçıların öncelikle çiftçiyi sonrasında da vatandaşı zarara uğratan bu adımını gören Tarım Kredi ise hemen harekete geçti. Tarım Kredi Genel Müdürü İrfan Güvendi, tarımsal ilaçlarda üretici aleyhine gelişen fiyat hareketlerine dikkat çekerek, patateste 17 ile 20 lira arasında sattıkları ilaçların eş değerlerinin son günlerde 60 ile 65 lira arasında satıldığını söyledi. Üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Güvendi, Tarkim Bitki Koruma olarak bölgeye 300 bin TL değerinde ilaç sevkiyatı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ

Üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Güvendi, Tarım Kredi şirketlerinden Tarkim Bitki Koruma'nın yerli üretimi olan 300 bin TL değerindeki ilacın bölgeye sevk edildiğini açıkladı. Güvendi, ilaç sevkiyatını istenildiği takdirde daha da arttırabileceklerini ifade etti. İlaç temini dışında çiftçiye teknik destekte verdiklerini vurgulayan Güvendi, “Bölgede Tarım Kredi ve Tarkim olarak her an çiftçimizin yanında olarak, hastalıkla ilgili olarak bilgi desteği de sağlıyoruz" diye konuştu.

YOĞUN YAĞIŞLAR HASTALIĞI ARTTIRDI

Özellikle son bir haftadır bölgede daha yoğun görülen hastalık, yoğun yağmur yağışları nedeniyle büyük alanlara hızlı bir şekilde yayıldı. Hastalıkla mücadele de ilaçlı mücadele hastalığın daha yavaş seyretmesini sağlarken, ürün kayıplarının da önüne geçiyor. Hastalıkla mücadeleye bitki 10-15 cm boyunda iken başlanan yerlerde bugüne kadar yapılan ilaçlamalar ile hastalık kontrol altına alındı. Hastalığın zararının bütünüyle kesilebilmesi için ise gece gündüz sıcaklık ortalamasının 25 derecelere çıkması gerekiyor.