Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye'nin Sırbistan gibi ülkelerden et ithalatı yapmasını doğru bulmadığını belirterek, tarımda iyi bir performans sergilenmediğini ifade etti.

Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre Özilhan, "Tarım ve hayvancılık Türkiye için çok önemli. Ancak tarımda sınıfta kaldığımızı düşünüyorum. Bu konuda doğru modeller üzerinde yeniden çalışmalar yapılabilir. Sırbistan'dan et ithalatı yapıyoruz. Aslında bizim hayvancılık yapacak alanlarımız da var, bilgi birikimimizde. Doğru teşvik modelleri kurgulanmalı” dedi.

"RUSYA İLE BİR TEK DOMATES VE VİZEDE SIKINTI VAR"

Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Rus İş Konseyi ve Avrasya İş Konseyleri Başkanı olan Özilhan özellikle Rusya ile ilişkilerde tüm pürüzlerin giderildiğini söyledi.

Özilhan, şöyle konuştu: “Bir tek domates konusunda ve vize konusunda sıkıntı var. Domates için 4-5 firmaya daha yetki verilmesi bekleniyor. 'Domatese çok yatırım yaptık. Bunlar karşılıksız kalır' diyorlar. Vize konusunda da işadamlarına 3 günlük vize veriliyor. Bu konuda da bir çalışma yapacaklar. Türk müteahhitler ihalelere girebiliyor, ihracat yapılıyor ve turist sayısı artıyor. Önümüzde de Rusya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası var. Türk şirketlerin burada önemli çalışmalar yapacağına inanıyorum. Rusya'daki bira operasyonlarımız devam ediyor. Burada önemli ortaklıklarımız var. Türkiye'de de farklı ürünlerin üretimini yapacağız. İran'a 5 milyon litre alkolsüz bira ihraç ettik. Bu rakamın 15-20 milyon litrelere çıkacağına inanıyorum.”

TARIMDANHABER