Bakanlığın yetiştiricilere hibe olarak verdiği damızlık koyun ve keçilerin hızla ürediğini ve küçükbaş hayvan varlığında gözle görülen artış olduğunu dile getiren Oran, “Doğru politikalar geliştirilmeye devam ettikçe ülkemizde hayvancılık gelişecek ve dünyayla rekabet edecek seviyeye ulaşacağız. Köylerdeki yetiştiriciler kooperatifler kurup meraların bakımını yapması için teşvik edildiler. Meralar ıslah edilince küçükbaş hayvanlar için uygun otlaklar oluştu ve üretim maliyetleri düştü. Köylüler karlı olduğu için küçükbaş hayvan yetiştirmeye başladılar ve üretim arttı" değerlendirmesinde bulundu.
Kuzu eti dananın seviyesine indi
Dana etinden yüzde 20 daha pahalıya satılan kuzu eti, küçükbaş hayvan sayısının artmasıyla ucuzladı. Bursa İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Oran, "Yıllardır ilk kez kuzu etinin fiyatı dana etinin fiyatı seviyesine indi. Bu çok önemli bir gelişmedir" dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR

kücük baş bakan azaldı - 6 yıl Önce
halk artık kuzu koyun tercih etmiyor gidin köylere eskiye göre cok düşme var kücükbaş hayvancılıkta kurban da kücük baş kesenler şimdi hep hisseli danaya giriyor dogru teşhis koyun masa başinda fikir yürütmeyin
1
Çiftçilerden elektrik kesintilerine tepki!
2
Çiftçi planlı ekim istiyor!
3
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!
4
TÜRKTOB çiftçilerle buluştu
5
Tarım işsizliği tek haneli rakama çekti
6
Hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor
7
Kırmızı ette üretim düşüyor, tüketim artıyor!
8
Yükselen kurban fiyatlarına karşı koyun keçi
9
Mısır hasadı başladı gözler TMO’da!
10
Hayvancılık destekleri 3 yıllık belirlensin!
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
04:27

GÜNEŞ
05:58

ÖĞLE
12:53

İKİNDİ
16:37

AKŞAM
19:37

YATSI
21:02
Turkiyedeki koylerde meralarin %20 artmasi ve fiyatlari o oranda asagi cekmesi bakici bulmakta zorlanan buyuk ureticilere nasil iyi haber oluyor. ?