Tarım Fuarı, fuarcılıkta Konya'nın öne çıkmasını sağlarken, şehre de önemli oranda katma değer sağlıyor. TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ayyıldız, Konya'nın fuarcılıkta bir marka olduğunu söyledi.

Konya'nın en büyük fuarı olan TÜYAP Konya Tarım Fuarı Türkiye'nin olduğu kadar Avrupa'nın da en büyük fuarları arasında yer alıyor. Konya, Tarım Fuarı'na hazırlanıyor. Türkiye'de tarımın başkenti olan ve bu çerçevede büyük sanayi şirketlerini de bünyesinde barındıran Konya, 20 Mart tarihinde dünyaya kapılarını açacak. Türkiye'nin her yerinden şirket ve ziyaretçi fuara gelirken, Konyalı firmalar da yurt içi ve dışında çok sayıda ticari anlaşma yapıyor. Bu yıl düzenlenecek olan Tarım Fuarı hakkında bilgiler aktaran TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ayyıldız, Konya Tarım Fuarı'nın bir marka haline geldiğini belirtti.

AVRUPA'DA 3'ÜNCÜ

Mehmet Ali Ayyıldız, “Konya Tarım fuarının 6 aydır çalışmaları devam ediyor. Bu yıl 20-24 Mart tarihleri arasında 16. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı gerçekleşecek. Bu sene fuar Salı başlayıp cumartesi günü sona erecek. Yurt içinde ve yurt dışında insanların takviminde bulunan marka fuarlardan bir tanesidir. Türkiye'nin en büyük Tarım Fuarı ve Avrupa'da 3. Sırada bulunan bir fuar. İlk defa lansmanların ilk defa satışların hedef verilen bir fuar.” dedi.

ZİYARETÇİ SAYISI ARTACAK

Konya'da TÜYAP çatısı altında bir araya getirerek, Konya başta olmak üzere bölgenin üretim değerlerine, ihracatına, istihdamına, şehrin ekonomik dinamiklerine katkı sağlamaya devam ettiklerini belirten Ayyıldız, “Fuarlarımızın büyümesiyle eş zamanlı olarak 2018 yılı yurt içi ve yurt dışı ziyaretçi sayımızda geçtiğimiz yıla oranla yüzde 10'luk bir artış bekliyoruz. Gelecek yıl fuarlarımız aracılığıyla ülkemizin dört bir yanından 75'in üzerinde ilden, yurt dışından ise bizi çevreleyen coğrafyadan, Balkanlar, Doğu Avrupa, Rusya, Kafkaslar, Ortadoğu, Arap Yarımadası Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere 70'in üzerinde ülkeden Konya'ya ziyaretçi getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

FUARDA YER İHTİYACI VAR

“Konya Tarım fuarı bir marka haline geldi” diyen Ayyıldız, “Ziyaretçilerin yüzde 92'si gelecek yıl tekrar fuara katılmak istiyor. Değişim oranının dünya ortalaması yüzde 30'larda. Eğer bu oran yüzde 30'un üstündeyse fuarın başarısız olduğu anlamına geliyor. Bizim yüzde 10. Bizde çok fazla firma değişimi olmuyor. Sadece firmadan kaynaklanan sorunlar oluyor. Hala çok yer ihtiyacı var. Karşılık veremediğimiz ülkelerde oluyor. Şu anda dolu ve sırada bekleyen firmalar var. 10 bin metrekarelik daha satış için büyüme ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

TARIMDANHABER