Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisi (2014-2020) Belgesinin hazırlanmasında görevlendirilen çekirdek grupta temsil edilen kurumlarla (AB Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, TÜİK) 19/11/2015 tarihinde "Kırsal kalkınma Yönetişimi" konusunda Bakanlıkta bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. İlkay KILIÇ başkanlığında, kurumların daire başkanı düzeyindeki temsilcileri ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Bulent GÜLÇUBUK katıldı.

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. İlkay KILIÇ'ın açılış konuşması ve Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali ERGİN'in konuyla ilgili sunumuyla toplantıya başlandı. Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK'un "Kırsal Kalkınmanın Yönetişimi" konulu sunumuyla toplantıya devam edildi.

Karşılıklı sohbet ve samimi bir havada gerçekleşen toplantı sonucunda konuyla ilgili sorular cevaplandırıldı, katılımcıların görüş ve önerileri değerlendirilerek toplantı sona erdi.