Kalkınma Bakan Cevdet Yılmaz, beraberindeki heyet ile Diyarbakır'ın Çınar İlçe kaymakamlığını ziyaret etti.

Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda Çınar ilçesinde vahşi sulamaların yapıldığına işaret ederek, şimdi o toprakları geri kazandıklarını aktardı. Artık topraklara zarar verecek yöntemlerin uygulanmadığına dikkati çeken Yılmaz, çiftçilerin bu kapsamda eğitildiğini söyledi. Yılmaz, artık ticaretin artacağını, tarıma dayalı sanayide yeni bir dönem başlayacağını vurgulayarak, bölgede daha fazla fabrikalar kurulacağını ifade etti.

Bakan Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilçeye büyük yatırımlar yapıldığını söyledi. Çınar'ın önemli potansiyele sahip tarihi bir ilçe olduğunu vurgulayan Yılmaz, "4 bini aşkın çiftçinin bulunduğu bu ilçe 1 milyon dönümden fazla tarım arazisine sahip. Ancak biz bu potansiyeli harekete geçiremedik. Çünkü huzur ve güven olması lazım" dedi.

Bakan Yılmaz tarıma ilişkin şunları kaydetti: "Kalkınmanın formülü huzur ve güvendir. Göç veren değil, göç alan bir bölge olacağız. Bölgemizin kalkınmasını hızlandıracağız. Projelerimize sürekli saldırıyorlar. Çiftçilerimizin gelirlerinin artmasını, işsizlerin iş bulmasını istemiyorlar. Kimse bu saldırıları kınamıyor. Bu samimiyetsizliktir. Hükümet olarak projelerimize devam edeceğiz. Bunun için tüm kurumlarımızı kullanacağız. Diyarbakır bugünkü durumuna layık değil. Zenginlik içinde yoksulluk çeken bir il. Diyarbakır'a yazık ediliyor. Diyarbakır'daki tarlaların sulanması siyasete konu edilmemeli"


'BU GAP NİYE BİTMİYOR?'

GAP'ın geçmişte büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, gelecekte de yapacağını anlatan Yılmaz, eksik kalan sulamaların da tamamlanacağını dile getirdi. Yılmaz, "Birileri, 'Bu GAP niye bitmiyor? diyor. Niye bitsin ki? Çünkü GAP demek yatırım demek. GAP yatırımlarını artırdık. Yeni eylem planından sonra yatırımlar hızlı bir şekilde yükselecek. Yollar, hastaneler, okullar, yollar yapılıyor. Bunun sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" dedi.