ÖZEL HABER

Bakanlığın bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, Rusya krizinin ardından pazar arayışı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Üretim kadar ürünün satılacağı pazarın da önemli olduğunu bildiren Çelik, “Tabii ne üretirseniz üretin. Üretim fazla olur pazar sorununu eğer halledemiyorsanız üretimin bir anlamı yok. Az üretim de yapsanız pazar sorununuz varsa yine sorun yaşarsınız onun için bunların hepsi birbiriyle bağlantılı, pazar çeşitliliği bu yönüyle son derece önemli" diye konuştu.

Bunun için esas meselelerinin Pazar çeşitlemesi olduğunun altını çizen Çelik, bu konuda başta Çin, Güney Kore, Japonya, Tayvan hatta Brunei Sultanlığı olmak üzere şu anda çalışmaların devam ettiğine dikkat çekti. Çalışmaların da ciddi bir noktaya geldiğini dile getiren Çelik, “Hatta Japonya'ya greyfurt ve limon sevkiyatına başladık" dedi.

ÇİN PAZARI CİDDİ ANLAMDA RAHATLATACAK

Çin pazarının önemine de dikkat çeken Çelik, “İnşallah pazar çeşitlenmesi gerçekleşince hele Çin pazarı. Süt ürünleri, ıslak ürünlerle ilgili öyle olumlu bir gelişme olur ise inanıyoruz ki ciddi bir rahatlama meydana gelecek" diye konuştu.