Dünya gülyağı ihtiyacının yüzde 60'ını tek başına karşılayan Isparta'da 2015 hasat sezonu Mayıs'ta başlıyor. Sabah gazetesinin haberine göre Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, hedef rekolteyi 7 bin ton olarak açıkladı.

OLUMSUZLUK YOK
Aşırı yağışlara rağmen gülde olumsuz bir durum beklemediklerini belirten Genel Müdür Çelik "Olumsuz bir durum beklemiyoruz ama yine de sonuç yapraklanma döneminde netlik kazanacak. Nisan ayı başında şiddetli soğuklar gördük. Yükseklerdeki bazı köylerde sıkıntı olmuş ama, rekolteyi etkileyecek bir sıkıntı olmaz. Yine de üreticilerimiz tedbirlerini almışlar ve duman ve tütsü yakanlar oldu. Çok fazla zarar olmayacağını umuyoruz" dedi.

HASAT 50 GÜN SÜRÜYOR
Isparta'da yaklaşık 20 bin dekarlık alan üzerinde gerçekleştirilen gül çiçeği hasadı yaklaşık 50 gün sürüyor. Gazete haberine göre, üretilen gül çiçeği başta GÜLBİRLİK olmak üzere özel sektördeki firmalar tarafından alınıyor. Kentte gül çiçeğinden elde edilen gül yağını parfüm ve kozmetik sanayinin olmazsa olmazı olarak tanımlayan GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, "Dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 60'ını Isparta, kalan yüzde 40'lık dilimini ise Bulgaristan karşılıyor" diye konuştu.