ÖZEL HABER / Dolardaki artışla birlikte aşırı derecede pahalanan gübrede, çiftçinin 'KDV oranları indirilsin' talebine sessiz kalan hükümet sonunda harekete geçti. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, dolardaki kur artışının çiftçiye ve sonrasında halka yansımaması için hükümetten gübredeki KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesini istemişti. Bu talep karşısında bugüne kadar bir adım atılmazken, Başbakan Davutoğlu'nun bugün açıkladığı seçim beyannamesindeki KDV vaadi dikkat çekti.

Partisinin seçim beyannamesini açıklayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde iktidara gelmeleri durumunda gübre ve yemde KDV'yi kaldırma sözü verdi.

ÇİFTÇİNİN TALEPLERİNE DUYARSIZ KALINDI!

Bilindiği üzere gübre fiyatları çiftçinin bugünlerde en hassas olduğu konuların başında geliyor. Dolardaki artışla birlikte gübre fiyatları da aşırı derecede pahalandı. Bundan dolayı çifti burada bir çözüm bulunmasını talep ediyordu. Bu konuda Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, hükümete seslenerek, dolardaki kur artışının çiftçiye yansımaması için en azından gübredeki yüzde 18 KDV'nin yüzde 8'e indirilmesini talep etmişti.

Çiftçinin buradaki mağduriyeti bilindiği halde bu konuda bir adım atılmamıştı. Hükümette iken çiftçinin bu yöndeki taleplerine duyarsız kalınırken, gübredeki KDV oranının seçim vaadi olarak gündeme gelmesi ve buradaki mağduriyetin seçimlere kadar devam edecek olması anlamlı bulundu.