Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal üretimde verimliliğin artırılması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 2018 yılında Birlikte Üretim Projesi'ni uygulamayı planlıyor. Bakanlık, bu kapsamda her ilde projenin uygulanmasına uygun üç köyün tespit edilmesini istedi.

Bakanlık, Birlikte Üretim Projesi'nin bitkisel üretim ve hayvancılık yatırımlarına yönelik işleyişi ve verilmesi planlanan desteklere ilişkin detayları belirledi. Gönüllülük esasına dayalı olmak üzere uygulanması planlanan Birlikte Üretim Projesi'nin bilgilendirme toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı'nın başkanlığında, il müdür yardımcıları, arazi edindirme şube müdürlüğü ve ilçe gıda tarım müdürlerinin katılımları ile yapıldı.

Toplantıda Birlikte Üretim Projesi'nin detayları, tanıtımı, üreticilerin örgütlenmesi, talep oluşturulması ve kriterlere uygun köylerin belirlenmesi gibi konular tartışıldı. İl Müdürü Kırmacı, Samsun ekonomisine ve çiftçisine katkı sunacak sürdürülebilir projelerin tespit edilmesinin ve uygulanmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

TARIMDANHABER