Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün destekleri ile Hasancıklı Mahallesinde önder bayan çiftçi Feride BİLGEN kültür mantarı yetiştiriyor.

Kadın çiftçi Feride BİLGEN, tarımla ilgili kendi işini kurmak istediğini ilçe tarım müdürlüğü personeline anlattı. İlçe tarım müdürlüğü bayan çiftçiye konuyla ilgili öncelikle bir eğitim verdi. Eğitim sonrasında İlde bulunan kültür mantarı üretim tesisleri gezdirildi.

Sonrasında Onikişubat İlçe Müdürlüğünün teknik yardımları ile bayan çiftçi evinin altındaki boş alanda kültür mantarı yetiştirmeye başladı. Kültür mantarı üretimine geçen ve şu anda mantar hasadına başlayan Feride Bilgen ilk hasadını yaparak elde ettiği ürünleri pazara sundu.

İlçe tarım müdürlüğü yetkilileri, Kültür Mantarı yetiştiriciliği yapmak isteyen tüm üreticilere teknik destek vereceklerini belirtti.

BAKANLIK DESTEKLİYOR

Konu hakkında açıklama yapan İlçe Müdürü Muhammet Korlaelçi ise yeni ve modern tarım sistemlerinin yaygınlaştırılması için özellikle bayan çiftçilere yönelik eğitim ve yayım çalışmalarının artarak devam edeceğini vurguladı. Korlaelçi, “Her türlü zirai konuda tüm çiftçilerimize teknik destek vermeye hazırız" dedi.

Örnek bayan çiftçi Feride Bilgen ise Onikişubat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün kendisine verdiği teknik destekten memnun olduğunu söyleyerek, imkânı olan tüm ev hanımlarının tarımla ilgili bir konuda üretim yapmalarını tavsiye etti.