ÖZEL HABER

Başbakan Davutoğlu, dün partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen 'AK Parti Genişletilmiş İl ve Belediye Başkanları' toplantısında tarımsal sulama ve sulama birliklerinin elektrik borçlarını bir kanun çıkarılarak yeniden yapılandırılacağını açıklamıştı. Davutoğlu, konuyla ilgili olarak şunları söylemişti: "Tarımsal sulama ve sulama birliklerinin elektrik borçlarını bir kanun çıkararak yeniden yapılandıracağız"

İMZALADIĞI KARARLA TAAHHÜT BİR BİRİYLE ÇELİŞİYOR!

Oysa bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan; 'tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu olan çiftçilere bu borçları ödeninceye kadar 2015 yılında yapılması gereken tarımsal destekleme ödemelerinin yapılmamasına yönelik Bakanlar Kurulu kararı' 8 Mayıs'ta alındı. Yani Davutoğlu'nun söz konusu kararın altına 8 Mayıs'ta imza attığı görülüyor. Durum böyle iken Davutoğlu'nun altına imza attığı karardan 12 gün sonra (dün) tamamen farklı bir taahhütte bulunması büyük bir çelişki olarak görülüyor.

Sonuç itibariyle tarımsal sulama ve sulama birlikleri çiftçilerden oluşan bir örgütlenme. Durum böyle iken Başbakan Davutoğlu'nun bir taraftan elektrik borcu olan çiftçilerin tarımsal desteklerden yararlanmaması için Bakanlar Kurulu kararının altına imza atarken bir taraftan da çiftçilerin örgütlü olduğu sulama birliklerinin elektrik borçlarının yapılandırılacağı taahhüdünde bulunması dikkat çekti.