Başbakan Davutoğlu, hayvancılık alanında 2010'dan beri sıfır faizle kredi verdiklerini belirterek, “Mazot çerçevesinde çiftçimize verdiğimiz toplam destek 5 milyar TL" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'nin Kars mitinginde konuştu. Konuşmasını ağırlıklı olarak muhalefet partilerine eleştirilerine ayıran Başbakanın konuşmasında tarımla ilgili kısımlar ise şöyle oldu:

  • Türkiye ile Kars da yükselmeye, bu coğrafyanın merkez şehri olmaya adaydır. Kars'ın en önemli sektörü tarım ve hayvancılık, tarım ve hayvancılıkta şu anda Avrupa'nın en büyük üreticisi. 23 milyardan aldık tarım üretimini, 61 milyar dolara çıkardık.
  • Göreve geldiğimizden bu yana tarım desteklerini artırdık daha da artıracağız. Biz iktidara geldiğimizde çiftçilerimiz, yüzde 59 ile borçlanıyordu. Şimdiyse faizsiz, sıfır faizle kredi veriyoruz. Hayvancılık alanında 2010'dan beri sıfır faizle kredi veriyoruz. Mazot çerçevesinde çiftçimize verdiğimiz toplam destek 5 milyar TL.
  • Kars ve çevresinde de hayvancılık alanında hamleler yapıldı. İktidara geldikten sonra süt ve et üretiminde artış oldu.
  • Tarım ve hayvancılığa verilen desteği bundan sonra da artıracağız. İnşallah bu Kars'ın meraları, yaylaları daha da bereketlenecek. Barış içinde yükselen bir Kars göreceğiz önümüzdeki dönemde.