Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, Arazi Parsel Tanımlama Sistemi (LPIS) kapsamında ülke bazında 30 cm çözünürlüklü 1/5000 ölçekli ortofoto üretileceğini belirtti.

Genel Müdürü Gürsel Küsek, Ankara Sheraton Otelde gerçekleştirilen Üretmek ve Paylaşmak temalı toplantıda Bakanlıklararası Harita İşlerini Koordinasyon ve Planlama Kurulu (BHİKPK) 2015 Yılı Olağan Genel Kurul toplantısında konuştu.

Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek, kamu tarafından üretilen verilerin birbiriyle ilişkisinin çok önemli olduğuna ve her birimin kendi verilerinin tanıtımını yaparak, başka birimlerce de bu verilerin kullanımına yönelik algı oluşturması gerektiğine değindi.

Küsek, Ülke geleceğini doğru planlayabilmek adına; Tarım Sektörü 'nün son teknoloji ürünlerinden yararlanarak harita üreten ve harita bilgilerini kullanan bir sektör olduğunu söyledi. Genel Müdür, “Bugüne değin toplulaştırma çalışmaları kapsamında 6 milyon hektar alanı kapsayan ortofoto üretildi. Arazi Parsel Tanımlama Sistemi (LPIS) kapsamında ülke bazında 30 cm çözünürlüklü 1/5000 ölçekli ortofoto üretilecek” dedi.

Bakanlıklar Arası Harita İşlerini Koordinasyon Ve Planlama Kurulu (BHİKPK) 2015 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'na ilgili kesimlerin yanı sıra üniversitelerden de davetliler katıldı.