Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS)tarafından yapılan açıklamaya göre bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzin grubuna 7-9 kuruş arası zam yapılacak.

Araç sahiplerine yine kötü haber geldi. Geçtiğimiz günlerde motorine yapılan 8 kuruşluk zammın ardından bir zam haberi de benzinden geldi. PÜİS tarafından yapılan açıklama, “16 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere benzin grubunda 7-9 kuruş arasında fiyat artışı beklenmektedir. 15-16 Ocak 2018 tarihlerinde motorin grubunda fiyat değişikliği beklenmemektedir" denildi.

PETROL SON ÜÇ YILIN ZİRVESİNDE

ABD ve Kanada´nın sondaj çalışmalarının Kuzey Amerika´da geleceğe yönelik petrol üretiminde artışa işaret eden göstergelere karşın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya´nın üretim kısıntısının etkileriyle yükselen hampetrol fiyatları, son üç yılda ilk kez 70 dolar barajını aşarken, Batı Teksas petrolü ise 64 doların üstüne çıktı.

OPEC ve Rusya´nın 2017 Ocak ayında başlattığı ve 2018 yılında da devam etmesi planlanan petrol üretim kısıntısının yanı sıra uluslararası piyasada petrol talebinin istikrarlı bir şekilde artmasının da etkisiyle Kasım ayından bu yana yüzde 13 yükseldi.

TARIMDANHABER