Fırtına ve dolu sebebiyle Tekirdağ'da yaklaşık 30 mahalledeki 15 bin dönüm ekili tarım alanında hasar oluştu.

Tekirdağ'da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına ve dolu sebebiyle başak yapma sürecinde olan buğday, arpa ve çiçeklenme sürecindeki kanola bitkilerinin başakları kırılarak yere yattı

İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

Tekirdağ il tarım müdürlüğünden yapılan açıklamada “07.05.2015 tarihinde akşam saatlerinde görülen yoğun yağış, dolu ve şiddetli rüzgar nedeniyle Süleymanpaşa İlçemize bağlı Banarlı, Karahalil, Karacakılavuz mahallelerinde, Muratlı İlçemize bağlı Aydınköy, Yukarısırt ve Yeşilsırt mahallelerinde, Hayrabolu İlçemize bağlı Fahrioğlu, Yörükler, Kemaller ve Kandamış mahallelerinde, Çorlu İlçemize bağlı Yenice, Sarılar, Maksutlu ve Seymen mahallelerinde tarım arazilerimiz zarar görmüştür” denildi.

Olumsuz iklim koşulları nedeniyle ekili –dikili alanlarında çeşitli zararlara uğrayan çiftçiler, Tekirdağ Valisi Enver SALİHOĞLU, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Zekeriya Sarıkoca, TARSİM Bölge Müdürü Cemal TOZKOPARAN ile İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından ziyaret edilerek geçmiş olsun temennilerinde bulunuldu.

ÇOĞUNLUKLA SİGORTALI ALANLAR

Müdürlüğe bağlı ekipler ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ekiplerinin zarar gören bölgelerde inceleme yaptığını aktaran Vali Sarıkoca, "Buğday, arpa, kanola ve ayçiçeği ekili alanlarda zarar olmuş. Zararlarla ilgili tespit yapılacak. Şu anda zarar gören alan miktarını tam olarak bilemeyiz. 4-5 gün sonra bu alanların büyüklüğü tespit edilir ama çoğunlukla sigortalı tarım alanları" diye konuştu.

Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü de açıklamasında “Teknik personelleri tarafından zarar-ziyan tespiti çalışmaları titizlikle sürdürülmekte olup, oluşturulacak Afet İhbar Formu ivedilikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanlığına gönderilecektir” ifadelerine yer verdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da zarar gören bölgeyi ziyaret ederek, çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yapılan inceleme sonrası çiftçinin zararının detaylı olarak tespit edileceği bildirildi.