Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı arazilerde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili çiftçilerimize uyarılarda bulundu. Üreticilerden gelen bilgiler doğrultusunda Ürgüp’te Evka Mahallesi Karacaören yolu üzeri, Ürgüp Ağıl, Arastan, Yumurcak, Gişgine ve Aktepe mevkilerinde bulunan arazilerde hırsızlık olaylarının sıklaştığını öğrendiklerini ifade eden Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, “Geçtiğimiz haftalarda ve ilçemize Perşembe günü akşam yağan yağmurun sabahında 11.06.2021 Cuma günü arazinin çamur olmasını fırsat bilen hırsızlar arazide bulunan tarım alet parçalarını, farklı ebatlarda tahtaları, el arabası (dolgu tekerlekli), demir su boruları, plastik sandalyeleri (kolsuz açık kahve renk), 1 tonluk 2 adet metal çerçeveli su tankı ve çaydanlıkları çaldıkları tarafımıza bildirildi.

Mal sahibi çiftçilerimiz olur da gören duyan olursa veya kötü niyetli haramzade hırsızların satışa çıkarabileceklerini düşünerek vicdan sahibi özellikle hurdacı esnafının ve insanlarımızın duyarlı davranmalarını, çalan kişi kadarda çalıntı mal olduğunu bilen, alan - satan insanında hırsızlardan farkının olmadığını harama ortak olunduğunu bu durumla karşılaşıldığında 112  - 155 – 156 güvenlik güçleri ihbar hatlarına bilgi verilmesi gerektiğini önemle ifade ettiler.

Vatandaşlarımızın arazilerde yabancı, şüpheli kişiler ve araçlar gördüklerinde çekinmeyerek güvenlik güçlerimize bilgi vermeleri gerekmektedir. Araç şüpheli ise plakası kesinlikle not edilmelidir. Göz yumulursa bugün komşusuna sonraki zamanda da aynı hırsızlık durumu ile kişinin kendisinin karşılaşabileceğinin kaçınılmaz olduğunu belirtmek isteriz.” Dedi.