Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, sosyal medyada çiftçiyi savunan paylaşımlarıyla dikkat çeken çiftçi Faik Toy’a ağır bir hakarette bulunarak “Cüneyt Arkınlık yapıp durma kaç paralık çiftçisin sen!” demişti. Ateş’in, Diyarbakır’da binlerce dönümlük arazisi bulunan ve geçimini çiftçilikle sağlayan Faik Toy’a yönelik bu hakareti, başta çiftçiler olmak üzere sektörde büyük tepki çekerken, Ateş’in Toy’dan özür dilemek yerine hakaret etmeye devam etmesi dikkat çekti. Çiftçiye karşı yapılan bu pervasızlığı TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'ın memleketindeki bir ziraat oda başkanının yapması da anlamlı bulunuyor. 

YAŞANAN PERVASIZLIĞI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ 

Ziraat Oda Başkanı Ateş’in çiftçiye bakış açısını ortaya koyan bu vahim durumu haberleştiren Tarımdan Haber’i de algı operasyonu yapmakla suçlaması yaşanan pervasızlığı gözler önüne serdi. 

ODA BAŞKANI MAZOTA GELEN ZAMLARI ELEŞTİREN ÇİFTÇİDEN RAHATSIZ OLDU! 

Bilindiği üzere Toy, mazota gelen zamlarla verilen destekleri karşılaştıran bir paylaşımda bulunmuş, mazot zamları karşısında çiftçiye verilen desteklerin artırılmasını talep etmişti. Toy, bu paylaşımında ziraat odalarına yönelik hiç bir eleştiride bulunmadığı halde Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, Toy'un paylaşımını alıntılayarak hakeret içerikli bir cevap vermişti. 

ÖZÜR DİLEMEK YERİNE HAKARET ETMEYE DEVAM ETTİ!

Ateş, Tarımdan Haber’in facebook sayfasında haber paylaşımının altına bir açıklama yaparak, ‘Ziraat Oda Başkanından çiftçiye ağır hakaret: Kaç paralık çiftçisin!’ haberine tepki göstermesi anlamlı bulundu. Tarımdan Haber’i algı operasyonu yapmakla itham eden Ateş'in, Toy’a yönelik hakaretlerine ise devam etmesi yaşanan küstahlığı gözler önüne serdi. Toy’un çiftçi olmadığını, çiftçi yanlısı gibi gözükerek, sosyal medyada şakrabanlık yaptığını ileri süren Ateş’in bu tutumu çiftinin en önemli meslek kuruluşunun kimler tarafından yönetildiğini de ortaya koydu. 

ÇİFTÇİ DOSTU OLDUĞUNU TÜM TÜRKİYE BİLİYORMUŞ!

Ateş, yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Değerli arkadaşlar Tarımdan Haber sitesi algı operasyonu mu yapıyorsunuz şahsım olarak bu haberi şiddetle kınıyorım ne kadar çifçi olduğumu çifçi dostu olduğumu tüm Türkiye’de bilirler. Bir TL ücret talep etmeden başkanlık yapıyorum. Söylediğim sözü çiftçi olmayan, çiftçi yanlısı gibi gözüken sosyal medyada şakrabanlık yapan bir şahsa söyledim çiftçilerimize selamlar.” 

MERCİMEK HASADINA GELSİN KAÇ PARALIK ÇİFTÇİ OLDUĞUMU GÖRSÜN!

Faik Toy ise yaptığı değerlendirmede Ateş’e tepki göstererek, kendisini Diyarbakır'da Haziran ayı içinde yapacağı kırmızı mercimek hasadına davet ederek, “Ziraat oda başkanı gelsin de kaç paralık çiftçi olduğumuzu yerinde görsün” dedi.