Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy’a, Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş’ten ağır hakaret! Çiftçilik yapan ve sosyal medyada çiftçiyi savunan paylaşımları ile çiftçinin takdirini toplayan Faik Toy, dün mazot fiyatlarına yapılan zamla mazot desteğini karşılaştıran bir paylaşımda bulundu.

TOY'UN BU PAYLAŞIMI ZİRAAT ODA BAŞKANINI RAHATSIZ ETTİ!

Toy, paylaşımında, çiftçiye 1 dekar buğday üretimi için verilen mazot desteğinin 22 TL olduğunu, ancak gelen zamlarla birlikte çiftçinin bu destekle sadece 0,8 litre mazot alabildiğini belirterek, “Çiftçi evin önünde traktörü çalıştırdı tarlaya varmadan 0,8 litre bitti. Tarlada harcayacağı 8 litreyi ne ile karşılayacak?” dedi. 

DESTEK VERMEK YERİNE HAKARET ETMEYİ TERCİH ETTİ!

Faik Toy’un, mazot fiyatlarına gelen zamlardan dolayı çiftçiye verilen mazot desteğinin bir anlamı kalmadığını vurgulayan bu paylaşımdan Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş’in rahatsız olması dikkat çekti. Ateş, Ziraat Odası Başkanı olarak Faik Toy’a destek vermesi gerekirken tam aksine ‘kaç paralık çiftçisin’ diyerek hakaret etmesi manidar bulundu. 

'CÜNEYT ARKINLIK YAPIP DURMA KAÇ PARALIK ÇİFTÇİSİN!'

Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, Toy’un çiftinin hakkını savunan bu tweetini alıntılayarak “Faik bey böyle masa başından çiftçi savunacağım diye Cüneyt Arkınlık yapıp durma kaç paralık çiftçisin sen çiftçinin tek başkanı var oda Şemsi Bayraktar” dedi. 

DESTEK VERMESİ GEREKİRKEN ADAMDAKİ CÜRETKARLIĞA BAKIN!

Faik Toy, Ateş'e tepki göstererek, "Adamdaki cüretkarlığa bakın" dedi. Toy, "Mazot zammı ve mazot desteği için yaptığım açıklamaya verdiği cevaba bakın, destek vermesi gerekirken adamdaki cüretkarlığa bakın. Ve ne yazık ki ziraat oda başkanı olarak bana böyle bir cevap yazabiliyor." dedi. 

ÇİFTÇİDEN ZİRAAT ODA BAŞKANINA SERT TEPKİ!

Ercan Ateş’in çiftçiye bakışını ortaya koyan bu tavrına, çiftçiden büyük tepki gelirken, ziraat oda başkanının çiftçinin hakkını savunan paylaşımlardan bile rahatsız olması manidar bulundu. Çiftçiler, Faik Toy'a destek verirken, ziraat oda başkanı Ercan Ateş'e sert tepki göstermesi dikkat çekti.