Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Murat Akbulut, Tarım Kredi Kooperatiflerinin çok yüksek faizli krediler verdiğine dair yapılan açıklamaların kurumu yıpratma çabası olduğunu belirtti. Anadoludabugun.com.tr haber sitesinden Fatih Talayhan’ın haberine göre, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Murat Akbulut, son günlerde gündemde olan çiftçi borçlarıyla ilgili olarak dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ YIPRATILIYOR!

Tarım Kredi Kooperatiflerinde uygulanan yüksek faizden dolayı, çiftçinin kullandığı kredilerin borcunu ödeyemeyecek bir duruma gelirken Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Murat Akbulut, söz konusu bu haberlerle Tarım Kredi Kooperatiflerinin yıpratıldığını savundu. 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin çok yüksek faizli krediler verdiğine dair yapılan açıklamaların kurumu yıpratma çabası olduğunu ifade eden Akbulut, “Tarım Kredi Kooperatifleri bir çiftçi kuruluşudur. Tarım Kredi ve kamu bankaları çiftçilerimize tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kredi veriyorlar. Tarım Kredi Kooperatiflerinin bu süreçte yıpratılmaya çalışıldığını düşünüyorum” dedi. 

ÇİFTÇİNİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ 

Akbulut’un bu açıklaması, yüksek faizden dolayı mağdur olan ve traktörleri haczedilen Tarım Kredi ortaklarının tepkisini çekti.