Ülkemiz, tıbbi ve aromatik bitkiler cennetidir. Büyük bir flora zenginliği vardır. Türkiye florasında kimine göre 167, kimine göre 200 ana familya varken, bu familyalara ait 11.000 ila 15.000 arasında bitki taksonu bulunmaktadır. Endemik bitkilerin büyük bir bölümü ise tıbbi ve aromatik değer taşımaktadır. Tıbbi ve aromatik bitki türleri arasında ise en önemlileri  ticari değeri olan lavanta ve biberiyedir.

Lavanta ile biberiye aynı familyadan gelmektedir. Aslında lavanta ile biberiyenin sürdürdüğü yaşam, aynı anne babadan doğup da, birisi zengin, diğeri fakir aileye evlatlık verilmiş çocukların yaşamı gibidir. Zengin aileye evlat verilen lavanta kendisini soylu, süslü, zengin, gösterişli ve her türlü imkanın bol olduğu bir yaşamın içinde bulmuştur. Oysa yoksul aileye evlat verilen biberiye, sağlam, dayanıklı, verimli ve her türlü güçlükle baş etmeyi bilmesi gereken bir hayatı sürdürmek zorunda kalmıştır.

Aynı anne babadan doğup zengin ve fakir aileye evlatlık verilen lavanta ile biberiyenin müthiş hikayesinin devamını okumak için TIKLAYIN...