Günümüzde sentetik liflerin yaygınlaşması nedeniyle ihmal edilen lifli bitkilerin üretiminin değerlendirilmesi amacıyla çok taraflı katılımla gerçekleştirilen toplantıların 3'üncüsü TİGEM sosyal tesislerinde düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendirmelerinin ardından gündeme alınarak, lifli bitkilerin endüstriyel ve çok yönlü bir temelde değerlendirildiği toplantıya Cumhurbaşkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Tarım Kredi Kooperatifleri ve özel sektörden çok sayıda temsilci katıldı.

TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece'nin açılış konuşması ve sunumuyla başlayan toplantıda, yeni tescillenecek iki adet yerli kenevir tohumunun TİGEM tarafından çoğaltılması ve endüstriyel kenevir üretimi ile sanayisinin kurulması üzerinde duruldu. Ayrıca hazırlanan Eylem Planı ve TİGEM'in üstleneceği rol ile kurumlar bazındaki görev dağılımları değerlendirildi.

Işıkgece, Gökhöyük İşletmesinde sözleşmeli ekim yoluyla bu yıl içerisinde tohum üretiminin planlandığını ve bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini söyledikten sonra katılımcılar tarafından lifli bitkiler konusunda bundan sonra atılacak adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.