Kaplan, 'İstanbul Sözleşmesi’nden kurtulduk derken, şimdi de Gıda Kanunu Tasarısı!' başlıklı bugünkü yazısında Meclis'te görüşülen Gıda Kanunu eleştirerek, "İstanbul Sözleşmesi’nden kurtuluyoruz derken, şimdi de aynı ölçüde yıkıcı bir kanun tasarısı var Meclis’in ve komisyonlarının gündeminde: Gıda Kanunu" değerlendirmesinde bulundu. Gıda Kanununu, küresel lobilerin ulusal hükümet yapılarına sızma girişimi olarak değerlendiren Kaplan, "Sınırların ortadan kalktığı küresel bir dünyada küresel lobilerin ulusal hükümet yapılarına sızmaları artık daha kolay" tespitinde bulundu. 

Gıda Kanunu ile artık insanları kısır ve kanser yapan, insanın fıtratını bozan gıdalar hakkında konuşmak, haber yapmak, açıklamada bulunmanın suç sayılacağını ve 50 bin TL ceza ödeneceğinin altını çizen Kaplan, "Yeni Gıda Kanun Tasarısı böyle diyor! İntihar bu! Adamlar, babalarının çiftliği gibi cirit atıyorlar! Hem fıtratı hem de nesli bozacak Gıda Kanunu geri çekilmeli! Derhal, hemen ve şimdi! İstanbul Sözleşmesi’nden sonra böyle bir yasayı toplum kaldıramaz! Bunun faturası çok ağır olur hükümete! Benden uyarması.Hükümete düşense, gereğini yapması: Kanun Tasarısını geri çekmesi, bu tasarının gerisindeki lobilere postalaması! Vesselâm" dedi. 

BİR ZAMANLAR TARIM ÜLKESİYDİK ŞİMDİ BÜYÜKBAŞ HAYVAN İTHAL EDİYORUZ 

Kaplan, diğer yandan hükümetin tarım politikalarını da eleştirerek, "AK Parti hükümetleri, değişik dönemlerde çok sayıda tarım teşvik kredileri verdi. Bu teşvikler, ne kadar sağlıklı işletildi, ne işe yaradı, bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var: Bir zamanlar tarım ülkesi olan Türkiye, dışardan büyükbaş hayvan ithal edecek duruma geldi!" ifadesinde bulundu.