Uzun yıllardır tohumluk alanında çalışmalar yaptıklarını ifade eden Muhittin Bıyıkoğlu, Polatlı ilçesi Beylikköprü Köyü’nde kurmuş oldukları tohumluk üretim tesislerinin çiftçilerin hizmetinde olduğunu kaydetti. Burada nano teknolojinin olanaklarından yararlanmak suretiyle kaliteli ve sertifikalı tohumluk üretimi yaptıklarını belirtti. 

Her defasında gelceğin en önemli sektörünün tarım olacağını hatırlatan Ankara Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, son yıllarda buğday ve arpa tohumlukları ile ilgili çalışmalarıyla çiftçiye umut kaynağı oluyor. 

Tarımsal girdi maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle çiftçilerin üretim yapmakta güçlük çektiğini hatırlatan Bıyıkoğlu, “Çiftçilerimizin yüksek maliyetli masrafların üstesinden gelebilmesinin tek yolu yüksek verim ve kaliteli ürün elde etmektir. Bunun için de tohumlukların kaliteli ve nitelikli olması gerekiyor. Biz de Pancar Kooperatifi olarak çiftçilerimize yüksek verim alabilecekleri, kaliteli üretim yapabilecekleri yeni nesil tohumluklar temin ediyoruz. Amacımız çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmak, ülkemizin tarımsal ihtiyacını karşılayabilmektir” dedi. 

Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, çiftçinin pancar ekiminin yapıldığı sulu arazide dekara 500 kg civarında buğday alırken, ürettikleri sertifikalı ve verimli tohumların kullanılmasıyla birlikte bu rakamın 700 ile 750 kg'a kadar çıkabileceğini belirtti. Bunun da çiftçinin dekara 350 lira artı bir gelir elde edeceği anlamına geldiğini dile getiren Bıyıkoğlu, söz konusu tohumlukların kıraç arazilerde de dekara en az toplam 100-120 kg arasında verim artışı sağlayacağına dikkat çekerek,  "Bunun parasal miktarıda 170 ile 204 TL olur" dedi. 

Uzun yıllardır tohumluk alanında çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bıyıkoğlu, Polatlı ilçesi Beylikköprü Köyü’nde kurmuş oldukları tohumluk üretim tesislerinin çiftçilerin hizmetinde olduğunu kaydetti. 

Burada nano teknolojinin olanaklarından yararlanmak suretiyle kaliteli ve sertifikalı tohumluk üretimi yaptıklarını belirtti. Başkan Muhittin Bıyıkoğlu, tohumluk alanında yaptıkları çalışmalar ile kooperatif olarak verdikleri hizmet hakkında çiftçilere şu mesajları verdi: 

HEDEFİMİZ HER ÇİFTÇİMİZİN KALİTELİ ÜRÜN VE YÜKSEK VERİM ALMASINI SAĞLAMAKTIR

Türkiye’nin üretim güçlerinden biri olan tarım sektöründe kar kış demeden, sıcak soğuk demeden, yağmur çamur demeden gecesini gündüze katarak ülkesi için üretmek üzere mücadele eden ancak artan girdi maliyetleri karşısında çok zor günler yaşayan değerli çiftçi üyelerimize Pancar Kooperatifimiz olarak elimizden gelen tüm imkanlarla destek olmaya çalışmaktayız. İçinde bulundukları zor şartlarda değerli üyelerimizin ayakta kalabilmeleri, ürettikleri mahsullerde yüksek verim almaya ve kaliteli üretim yapmaya bağlıdır. 

MODERN TOHUM ELEME TESİSİ İLE KALİTELİ TOHUMLUK ÜRETİMİ 

Bu amaçla üyelerimizin verimlerini artırarak gelirlerini artırmayı hedefleyen Kooperatifimiz, 2018 yılında Polatlı ilçesimiz Beylikköprü Köyümüzde kurduğu ve aynı yıl faaliye soktuğu saatde 15 ton kapasiteli, renk ayırıcı Sorteks cihazına sahip ülkemizin modern tohum eleme tesislerinden birinde iki yıldır sertifikalı tohum üretmekteyiz. 

YENİ NESİL ARPA VE BUĞDAY TOHUMLUKLARI TARIMSAL ÜRETİMİ ARTIRACAK 

2019 Sonbaharında üretim kapasitemizi çok daha arttırarak sertifikalı tohum üretmek üzere 5000 dekarı aşkın miktarda üye çiftçilerimizle sözleşmeli makarnalık ve ekmeklik buğdaylar ve arpa ekimi gerçekleştirdik. Bunlar Kızıltan (makarnalık), Seymen ve Aydan Hanım (arpa) ve Rebelde, Bezostaya 100 ve Pandia (ekmeklik) buğdaylardır. İnşallah bu buğday ve arpalardan elde edilecek sertifikalı tohumlarımız ile (ortalama 2500 ton sertifikalı tohum) 125.000 dekar alanda değerli üyelerimize yüksek verim ve yüksek kaliteli üretim imkanı sağlanacaktır. 

NİTELİKLERİ YÜKSEK TOHUMLUK ÇELİŞTLERİ ÜRETİYORUZ 

Rebelde, Bezostaya 100 ve Pandia buğdaylar yabancı menşeli buğdaylar olup verim ve kaliteleri ile çiftçilerimize büyük kazançlar sağlayacağına inandığımız buğdaylardır. Rebelde İtalyan orjinli olup yıllardır özellikle Orta Anadolu’da çok tutulan Esperia çeşidinin yerini alacak bir çeşidimizdir. Protein oranı, Hektolitresi ve Enerji değeri süper bir buğdaydır. Bezostaya 100 ülkemize ilk geldiği 1972 yılından beri kalitesi ve verimi ile adeta devrim yaratan, Rus Buğdayı diye bilinen Bezostaya 1’in verimi daha da arttırılmış en yeni çeşididir. Pandia buğdayımız ise ülkemize ilk 2000’li yılların başında Ukrayna Buğdayı adı ile tanınan yüksek verimli ve kaliteli Albotros Odeskaya’nın genlerini taşıyan yeni çeşididir. Rebelde, Bezostaya 100 ve Pandia buğdaylarının tüm Türkiye’de üretim ve satış hakkı Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifimize aittir. 

4 ÇEŞİT BUĞDAY 2 ÇEŞİT ARPA PİYASAYA SUNULACAK 

Bu yüksek verimli ve yüksek kaliteli, sertifikalı buğday ve arpa çeşitlerini ekmeleri ile çiftçilerimizin çok iyi sonuçlar alacağına inanıyoruz. Biri makarnalık, 3’ü ekmeklik 4 çeşit buğdayımız ve 2 çeşit arpamız 2020 hasat dönemimizde hasadı müteakip mahsullerimiz teslim alınıp elemeleri yapılıp Tarım Bakanlığımızdan Sertifikaları alındıktan sonra tüm Türkiye’de değerli çiftçilerimizin emrinde çok uygun fiyat ve şartlarla sunulacaktır. 

TOPRAK YAPISINA UYGUN GÜBRE ÇEŞİTLERİ UYGUN FİYAT VE ŞARTLARDA SATILMAKTADIR

Pancar Kooperatifimiz, pancar ve mısırda ve pek çok diğer sebze tohumları da en yüksek verimli ve en kaliteli tohumlukları mağazalarımızda değerli üyelerimizin hizmetinde çok uygun şartlarla sunulmaktadır. Ülkemiz toprakları kullanılan kimyevi gübrelerin gerek fazlalığı, gerekse yanlışlığı nedeni ile yıldan yıla kimyasal maddelerin birikimine maruz kalmakta, yapısı bozulmaktadır. Bunu önlemek için tüm dünya ile birlikte Pancar Kooperatifimiz öncülük ederek değerli üyelerimize topraklarımızın yapısına uygun, kimyasalı azaltılmış organik maddesi, toprak düzenleyicileri ve kükürtü olan Organomineral gübreleri çiftçilerimizin hizmetine sunmuştur. Bitkilerimizin gerek ekim zamanı gerekse yaprak dönemine uygun her türlü organomineral gübre Kooperatifimiz mağazalarında çok uygun fiyatlarla ve 9 Bankamızın Tarım kartları ile sağlanan uygun şartlarla çiftçilerimizin hizmetindedir. 

AKARYAKIT, YEM, ZİRAİ İLAÇ, YAĞMURLAMA EKİPMANLARI ÇOK UYGUN FİYATLA SATILMAKTADIR

Kooperatifimizin bir diğer hizmeti de çiftçilerimizin ihtiyacı olan kaliteli motorini kendilerine köy teslimi sunmaktır. Elektronik donanımlı 2 tankerimizle tüm yıl boyunca değerli çiftçilerimizin hizmetindeyiz. Kooperatifimiz hayvancılık ile uğraşan değerli üyelerimizin fenni yem, kuru küsbe ihtiyaçlarını da Konya Şeker Yem, Polatlı Çiftçiler Yem ve Çubuk CP Yem’den köy teslim olarak karşılanmakta ve çok uygun fiyat ve şartlarla sunmaktadır. Kooperatifimiz değerli üyelerimizin ihtiyacı olan her türlü zirai ilaçlar ve yağmurlama ve damlama boru ve ekipmanlarını da uygun fiyat ve şartlarla karşılamaktadır. Kooperatifimiz emrinde çalışan 14 ziraat mühendisi ile değerli çiftçilerimizin hizmetindedir. Değerli üyelerimiz daha iyi mahsul üretmek, daha yüksek verim alabilmek, mahsullerinde görülen hastalıklar ile ilgili olarak her zaman mühendislerimizi gerek mağazalarımıza gelerek, gerekse telefon ile ulaşarak arayabilirler.