Antalya, Adana, Mersin, Kocaeli, Muğla başta olmak üzere Türkiye genelinde çıkan yangınlar, ormanları ve yerleşim yerlerini olumsuz etkiledi. Birçok mahalle ve köy yangılar nedeniyle tahliye edildi. Alevlerin ortasında kalan birçok hayvan ise telef oldu. Orman yangını bölgelerinde çalışma yürüten ekiplere ve mağdur olan vatandaşlara Kızılay başta olmak üzere afet uzmanı ve gönüllüler seferber olurken, yangından dolayı yemi yanan üreticilere de destek olmak üzere Türkiye genelinde anlamlı bir yardım seferberliği başlatıldı.

Yardım seferberliğine, üreticilerin yanı sıra yem fabrikaları, tarım şirketleri de destek veriyor. KARYEM'in sosyal medya hesabından yaptığı yardım seferberliğine bölgedeki vatandaşlardan da büyük destek gelirken, şirketten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen Orman yangınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı, zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizle; Karyem A.Ş. olarak Manavgat çiftçisinin yanındayız. Acınızı paylaşıyoruz. Konya il tarım ve Orman müdürümüz Ali Ergin'nin katılımı ile 2 tır çeşitli yem çeşitleri ile yola çıktık. Geçmis olsun Manavgat” 

VATANDAŞLARIN YEM DESTEĞİ DE ULAŞTIRILIYOR

Diğer yandan yem yardımına destek vermeyen vatandaşlarda kendi imkanları doğrultusunda tedarik edilen yemler de KARYEM tarafından Manavgat’ta ihtiyaç sahibi üreticilere ulaştırılıyor. 

KARADAĞ TARIM ÖNCÜLÜĞÜNDE YEM YÜKLÜ 35 TIR YOLA ÇIKTI 

Karadağ Tarım da düzenlediği yardım seferberliği ile otlatma alanları ve yem stokları yanarak yok olan hayvanlara bir nebze de olsa katkıda bulunmak için Karapınar’dan iki farklı noktadan 35 tırın yola çıktığını duyurdu. 

VATANDAŞLAR DA SAMAN YARDIMINDA BULUNUYOR 

Yangınların çıktığı bölgelerde üreticilerin canlı kalan hayvanlarına yem yardımının yanında vatandaşlar da kendi imkanlarıyla saman yardımında bulunuyor.