ÖZEL HABER / Mardin Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ekili arazilerde hastalık ve zararlı kontrolü adı altında sürekli yeşil tarla görüntülerini paylaşırken, ilde yaşanan kuraklığa dikkat çekmek için hiç bir paylaşımın yapılmaması tepkilere neden oldu. Mardin'de kış mevsiminde beklenen yağışların bahar mevsiminde de görülmemesi özellikle kuru tarım arazilerinde büyük zararlara neden oldu. Çiftçi, ilde yaşanan kuraklıktan dolayı zor günler geçirirken, Mardin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün resmi twitter hesabından yaptığı yeşil tarla paylaşımları ise şaşkınlıkla izleniyor.

ÇİFTÇİ KURAKLIKTAN KAVRULUYOR İL MÜDÜRLÜĞÜ BAKANI ETİKETLEYEREK YEŞİL TARLA GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞIYOR! 

Mardin Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün, twitter hesabından kuraklıkla ilgili hiç bir paylaşımda bulunmadığı gözlemlenirken, ekili arazilerde hastalık ve zararlı kontrolü adı altında sürekli yeşil tarla görüntülerinin paylaşılması ilde yaşanan çelişkiyi gözler önüne seriyor. Diğer yandan Tarım İl Müdürlüğünün yeşil tarla görüntülerini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi etiketleyerek paylaşması da dikkat çekiyor. 

DEVLETİN GÖZÜ ÇİFTÇİNİN GÖZÜ!

Tarımdan Haber yazarı Faik Toy, Mardin’de yaşanan bu çelişkiye, anlamlı bir paylaşımla dikkat çekti. Toy, ‘Soldaki göz devletin gözü, sağdaki göz çiftçinin gözü’ başlığı ile twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bir tarafta Mardin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yeşil tarla görüntüsünü diğer tarafta da Mardinli bir çiftçinin gönderdiği kuraklıktan dolayı sararmış tarla görüntüsünü yan yana koydu. Toy, “Bu tweeti ben hazırladım ve yayınladığımdan beri bir sola bakıyorum, bir sağa bakıyorum, şaşı olmasam iyidir” dedi. 

MARDİN'DE YAŞANAN KURAKLIKLA İLGİLİ HİÇ BİR PAYLAŞIM YAPILMADI!

Mardin Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün resmi twitter hesabından yapılan paylaşımlar incelendiğinde, çiftçinin yaşadığı kuraklık sorununa dikkat çekmek için hiç bir paylaşımın yapılmadığı görülüyor.