Türkiye'nin dört bir tarafında çıkan orman yangınları ülkenin ciğerlerini yakarken, yanan ağaçların yerine kenevir önerisi sosyal medyada tartışma konusu oldu. Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın konuyla ilgili paylaşımı da dikkat çekerken, orman yangınları nedeniyle kaybedilen ağaçların ürettiği oksijeni, kısa sürede kenevirin üreteceği iddia edilerek, kenevir ekiminin serbest olması çağrısı yapıldı. Ancak bu çağrılar uzmanlar tarafından tepkiyle karşılanırken, "ormanları koruyamazken, uyuşturucunun hammaddesi olan kenverinin kontrollü üretimi nasıl yapılacak?" sorusunu gündeme getirdi 

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, orman yangınlarının yarasını sarmak için kenevir önerisinde bulundu. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Dilipak, "Orman yangının yarasını sarmak, havayı suyu toprağın islahı, ekonominin canlanması için ve CoVID'e karşı şifa kaynağı olan KENEVİR EKELİM. DSÖ dese yaparsınız değil mi!? Batılılar Kenevir ekiyor, peki bu konuda niye direniyorsunuz! Engelleyenleri Allahın hükmüne havale ediyorum!" ifadesinde bulundu.

UZMANLAR KENEVİR ÖNERİSİNİ DOĞRU BULMUYOR

Diğer yandan bazı hesaplardan Dilipak'ı destekleyen paylaşımlar yapılması da dikkat çekti. Ancak uzmanlar, yanan bölgelerde kenevir öneresini doğru bulmazken, bu bölgelerde gerekli planlamaların biran önce yapılarak hızlı bir şekilde iklimsel olarak gerek endemik gerekse ekonomik öneme haiz bitki türlerinin tespit edilerek ağaçlandırma çalışmalarının yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Ağaçlandırma çalışması ile kenevir üretiminin ayrı konular olduğunu belirten uzmanlar, "yamaç alanlarda kenevir üretimi nasıl yapılacak, bitki istekleri nasıl karşılanacak her şeyden önemlisi buralarda kontrollü üretim nasıl yapılacak? Bunları göz önüne almadan, yanan ağaçların yerine kenevir ekelim önerisini haklı bir öneri olarak göremeyiz" değerlendirmelerinde bulundu.