Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Uğur Erdem’in twitter hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti. Yağ fiyatları ile ilgili spekülasyona sebep olan her kim olursa gereğinin yapılmasını isteyen Erdem, “Paniğe kapılmayalım. Geçici bir durum. Devlet gereken tedbiri alır. Fırsatçıların aradığı ortam tam da budur! Bu tür açıklamalara müdahale edilmezse sırada başka ürünler üzerine panik oluştururlar” dedi. 

SÜRECİ YÖNETEMEYEN BÜROKRATTAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaşanan yağ krizinden süreci yönetemeyerek marketlerde istenilmeyen görüntülerin yaşanmasına neden olurken, sorumlu bürokratın hedef göstererek bir paylaşımda bulunması dikkat çekti. 

BİTKİSEL YAĞ SANAYİCİLERİ DERNEĞİ YAĞ İTHALATINDA KARŞILAŞILAN SORUNLARA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Bilindiği üzere Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 2 Mart’ta Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğüne bir yazı yazarak Rusya limanlarında yaşanan sorunlardan dolayı yağ ithalatında karşılaşılan sorunlarla ilgili çözüm talebinde bulunmuştu.

TARIM BAKANLIĞININ YAĞ STOĞU İLE İLGİLİ AÇIKLAMAYA SESSİZ KALMASI VATANDAŞDA TEDİRGİNLİĞE NEDEN OLDU! 

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’in kamuoyuna da yansıyan ilgili yazısında dile getirdiği stok sorunuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuoyuna bir açıklama yapılmaması, vatandaşı tedirgin etti. Vatandaş 'yağ bulamayacağız ve fiyatların artacağı' endişesi ile marketlere hücum ederken, istenilmeyen görüntülerin de yaşanmasına neden oldu. Yağ stoğuyla ilgili öncesinde yapılması gereken açıklama Bakanlıktan ancak market raflarına hücum edildikten sonra yapılabildi. 

SÜRECİ YÖNETEMEN SORUMLU BÜROKRAT HEDEF GÖSTERDİ!

Tarım ve Orman Bakanlığı, üretimin planlanması bir tarafa mevcut yağ stoklarıyla ilgili sürecin yönetilmesinde bile sınıfta kalırken, sorumlu bürokratın, suç bastırmak istercesine twitter hesabından paylaşımda bulunarak ‘yağ fiyatları ile ilgili spekülasyona sebep olanlarla ilgili gereği yapılmalı’ diyerek hedef göstermesi yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi.