Urfafanatik.com'dan Mustafa Bayar'ın haberine göre, Şanlıurfa'da bu yıl çiftçilerin yüzü güldü özelikle Harran Ovasında bu yıl buğday eken çiftçeler Bayram etti. Şanlıurfa, verimli arazilerinden Türkiye mercimek üretiminin yüzde 36'sını, buğdayın yüzde 10'unu, arpanın ise yüzde 11'ini karşılıyor.

Türkiye'de tarım genişliği sıralamasında üçüncü olan Şanlıurfa, tahıl ambarı olarak da biliniyor. Tahıl ambarı Şanlıurfa'da daha önce buğday, arpa, mercimek gibi ürünlerin üretimi yapılırken, GAP'ın bölgede uygulanmasıyla birlikte bunların yerini değeri yüksek ürünler aldı. Son zamanlarda tahıl üretim alanları, Şanlıurfa'da azalsa da sulama ile verimi daha fazla arttı.

Verimli Topraklarda Bereketli Hasat

Şanlıurfa Zahireciler borsası odası başkanı Feridun Turan, Harran Ovası'nda bu yılki buğday mahsulde rekoltenin yüksek olduğunu fiyatta da artışın olduğunu kaydetti. Bu yılki buğday mahsulünde rekoltede yüzde 10’luk gibi bir yükselişin olduğuna dikkat çeken Turan, fiyatta ise artış olduğunu belirtti.

Şanlıurfa Zahireciler borsası odası başkanı Feridun Turan, "Bu seneki Mahsulümüz Allaha çok şükür çok verimli geldi. Çiftçilerimizin yüzü güldü, fiyatlar iyi verim de iyi geldi. ürünlerimiz hepsi burada satılmaktadır ortalama bert Buğday 1 TL 800 kuruş, 2 TL arası, yumuşak buğday ekmeklik 1 TL 650 kuruş 1 TL 700 kuruş, mercimek 4 TL 500 kuruş , 5 TL arası, siyah arpa 1 TL 300 kuruş , 1 TL 400 kuruş arası şu anda para yapıyor. Verim olarak bu yıl buğday 1' e 800, 1'e 1000 verim geldi. Yani bir dönüm buğday eken çiftçi 800 ile 1000 kilogram mahsul aldı. Son yılların en iyi verimini bu yıl oldu. Çiftçilerimiz son derece memnun ürün iyi para yapıyor . Bizde oda olarak çiftçilerimizin ürünü en iyi fiyata satmaları için çalışıyoruz"diye konuştu.

Buğdayda Yüksek Rekolte Çiftçiyi Sevindirdi

Harranlı Çiftçi İsa Bora ise," Ben bu yaşıma kadar geldim, bu yılki gibi bol ürün geldiğini görmedim çok şükür bu yıl buğday bol bol ürün verdi. Ürün de para yapıyor kısacası bu yıl buğday yüzümüzü güldürdü , Fiyatlarda iyi seyrediyor böyle olunca bizim için güzel bir oldu.Allah Bereket versin"dedi.