TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla süt fiyatları hakkında bilgilendirme yaptı. 2 gün önce Ankara'da sektör toplantısına katıldığını belirten Solakoğlu, bu toplantıya katılan bütün sektör temsilcilerinin artan yem fiyatlarından dolayı çiğ süt fiyatlarının artırılmasını talep ettiğini ancak Ulusal Süt Konseyi'nin toplanmadığını belirterek, "Ulusal Süt Konseyi toplanmıyor, fiyat belirlemek istemiyor! Sebebi korku! Kimden mi? Hazine ve Maliye Bakanlığından. Hazine Bakanımız Ramazan sonuna kadar zam istemiyormuş." tepkisinde bulundu. 

1 ÇUVAL YEM 280 LİRA OLDU

Sektör toplantısının yapıldığı gün yem fiyatlarına 28 kuruş daha zam geldiğini ve ortalama 30 gün vadeli 19 prot. yem fiyatının 280 TL/çuvalın üzerine çıktığını dile getiren Solakoğlu, "Yani 1 kg yem eşittir 5.6 TL ve üzerine çıktı" dedi. 

ELEKTRİK ZAMMINA GÜBREYE SES YOK SÜTE GELİNCE ZAM YOK!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye tepki gösteren Solakoğlu, "Tamam anladım peki aynı bakan mazota zam yapmaya sesini çıkartmıyor, elektrik zammına gübreye ses yok. Süte gelince zam yok. Tamamda kardeşim eğer sadece süt fiyatı ülkeyi kurtaracaksa verelim bedava... Ülkemize canımız kurban" dedi.