Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasına olan borçlarını ödeyemedikleri için hacizlik duruma gelen çiftçiler, aylardır borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir adımın atılmamasına tepki gösteriyorlar. Daha önce seslerini duyuramayan mağdur çiftçiler, dün de 6’ncı kez Ankara’ya geldiler. 

BAYRAKTAR MAĞDUR ÇİFTÇİLERE RANDEVU VERMESİNE RAĞMEN GÖRÜŞMEDİ 

TZOB’un önünde toplanan çiftçiler, kendi aralarından seçecekleri 5 temsilci ile Şemsi Bayraktar ile görüşeceklerdi. Ancak Bayraktar, öncesinden randevu vermesine rağmen görüşmeye katılmayarak Başkan Yardımcılarını görevlendirdi. Başkan yardımcılarıyla yapılan görüşme sonrasında da TZOB’un resmi sayfasından ve sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili hiçbir paylaşımın yapılmaması da dikkat çekti. 

Soğuk kış şartlarına rağmen Türkiye’nin farklı yerlerinden Ankara’ya gelen mağdur çiftçilerle Bayraktar’ın görüşmemesi ‘TZOB’un temsil ettiği kitlenin sorgulanmasına neden oldu. Mağdur çiftçiler, Bayraktar'ın randevu vermesine rağmen kendileri ile görüşmemesine sessiz kalan çiftçiler, görüştükleri başkan yardımcılarına 10 gün süre verdi. 10 gün içinde sorunlarının çözülmemesi durumunda tepkilerinin farklı olacağının mesajını ilettiler.