TÜRKTOB'un 2019 yılı 1'inci istişare toplantısı İzmir'de geniş bir katılımla yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜRKTOB Başkanı Savaş Akcan, "Biz 8 kişilik bir aileyiz. Yedi alt birliğimiz, Türk tarımı içinde tohumculuk sektörünün genelinin ve kendi üretim kollarının sorunlarını bu toplantıda net bir şekilde ortaya koymalıdır. Çözüm yollarını yine hep birlikte arayacağız. Bizler 7 alt birliğimiz ile büyük bir güç oluşturuyoruz. Taleplerimizi, görüşlerimizi, sesimizi daha gür bir şekilde duyurmalıyız. Milli ve yerli tohumculuğun gelişmesi için elimizden geleni hep birlikte yapacağız'' dedi.

İstişare toplantısına TÜRKTOB ve Alt Birliklerin Yönetim Kurulu Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetim ve Disiplin Kurulları, TÜRKTOB Hakem Kurulu Başkan ve üyeleri ile Genel Sekreterler katıldı.

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan toplantının açılış konuşmasında 2019 yılında TÜRKTOB ve alt birliklerinin birlik ve beraberlik içinde yapacağı çalışmalar ile mevcut sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılması için bir araya gelindiğini vurgulayarak, yoğun ilgileri için katılımcılara teşekkür etti.

Türkiye Tohumcular Birliğinin uzaktan yakından siyasetle ilgisi olmadığını ifade eden Akcan: ''Biz meslek örgütüyüz. Kamu kurumu niteliğindeyiz. Bizim tek gündemimiz tarım ve tohumculuktur. Hepimiz sektörümüzün neferiyiz.'' ifadelerini kullandı.

Akcan, şunları kaydetti: ''Biz 8 kişilik bir aileyiz. Yedi alt birliğimiz, Türk tarımı içinde tohumculuk sektörünün genelinin ve kendi üretim kollarının sorunlarını bu toplantıda net bir şekilde ortaya koymalıdır. Çözüm yollarını yine hep birlikte arayacağız. Bizler 7 alt birliğimiz ile büyük bir güç oluşturuyoruz. Taleplerimizi, görüşlerimizi, sesimizi daha gür bir şekilde duyurmalıyız. Milli ve yerli tohumculuğun gelişmesi için elimizden geleni hep birlikte yapacağız"

48 bin üyeli bir aile olduklarını, 10 bine ulaşan üye firmanın çalışanlar ve yan sektörler de değerlendirildiğinde yüz binleri aştıklarını kaydeden Akcan, ''Üretim alanlarından yola çıkıldığında 4 milyar dolarlık bir üretim hacmi ve 10 milyar dolarlık bir işlem hacmimiz var. Bu gücümüzü sektörümüzün sorunların çözümü için kullanmalıyız'' diye konuştu.

TARIMDANHABER