Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) 13. Olağan Genel Kurulu, 4-5 Eylül 2021 tarihinde Ankara’da birlik merkezinde yapıldı. Genel Kurula, TÜRKTOB Delegelerinin yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığından üst düzey yetkililer, Alt Birliklerin Yönetim Kurulu Başkan ve yöneticileri, meslek ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve davetliler katıldı.

Genel kurulda yapılan seçimlerde TÜRKTOB’un yönetim kuruluna; Savaş Akcan, Vehbi Eser, Hacı Ömer Güler, Aykut Hacıoğlu, Hurşit Nallı, Memiş Kayhan Yıldırım ve Ahmet Yılmaz seçildi. Yönetim kurulu kendi arasında yapacağı seçimle TÜRKTOB Başkanını seçecek. 

TÜRKTOB SEÇİMLERİNDE BİR İLK YAŞANDI HOLLANDALI TOHUM FİRMASININ TAŞERON FİRMA TEMSİLCİSİ YÖNETİME GİREMEDİ!

TÜRKTOB seçimlerinde bir ilk yaşanırken, Hollandalı küresel tohum firması olan Bejo Zaden'in Türkiye'deki taşeron firması olan Metgen Tohumculuğun temsilcisi Yıldıray Gençer, TÜRKTOB yönetimine seçilemedi. TSÜAB'ın, geçtiğimiz haftalarda yapılan seçimlerinde TSÜAB başkanı olan Yıldıray Gençer, TÜRKTOB Yönetimine de girerek tohumculuk sektörünün çatı kuruluşuna başkan olmak istiyordu. Ancak bütün uğraşlarına rağmen Yıldıray Gençer'in TÜRKTOB yönetim kuruluna seçilememesi dikkat çekti. Gençer'in yerien TÜRKTOB Yönetim Kurulu'na TSÜAB Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Yılmaz seçildi.