Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Bilindiği üzere özelleştirme kapsamında bulunan TÜRKŞEKER, bu yıl önemli bir atılım yaparak şeker pancarının dışında bütün tarımsal faaliyet alanında kendisini göstermeye başlamıştı. Bitkisel üretimden hayvancılığa kadar bütün alanda aktif bir rol üstlenen TÜRKŞEKER, bu çalışmalarını da Vakıf Katılım’ın ortaklığı ile kurulan TÜRKŞEKER Tarım A.Ş üzerinden yürütüyordu. Özellikle bu yıl hububat alımlarında TÜRŞEKER ismi dikkat çekerken, TMO’nun açıkladığı alım fiyatı üzerinden üreticiden ürün alması piyasalarda çiftçinin lehine bir etki oluşturmuştu.

11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı! 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro iddiası Meclis'i karıştırdı!

BERAT ALBAYRAK'IN PROJESİ OLARAK BİLİNİYORDU

Bugüne kadar şeker pancarının dışında hiçbir faaliyeti bulunmayan TÜRKŞEKER, bütün bu çalışmalarını Berat Albayrak’tan aldığı destekle yapıyordu. Zaten bu projede Berat Albayrak’ın projesi olarak biliniyordu. Bu proje alım politikasından dolayı çiftçi tarafından desteklense de tarımsal kuruluşlar arasında koordinasyonsuzluğa neden olduğu gerekçesiyle eleştiriliyordu. Bundan dolayı Berat Albayrak’ın istifasıyla birlikte TÜRKŞEKER’deki bu çalışmaların nasıl etkileneceği merak ediliyor. 

BERAT ALBAYRAK’IN İSTİFASI TARIM KREDİ’Yİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR! ERGİN İÇENLİ’NİN ATANMASI BÜYÜK BİR KRİZE NEDEN OLMUŞTU!

Diğer yandan Berat Albayrak’ın Bakanlık görevinden ayrılması Tarım Kredi Kooperatiflerini de yakından ilgilendiriyor. Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı bütün iştiraklerin tek bir çatı altında toplandığı Tarım Kredi Holding’in başına Ergin İçenli’nin atanmasında Albayrak ile Tarım Kredi yönetimi arasında büyük bir kriz çıkmıştı. 

ALBAYRAK KARŞI ÇIKMASINA RAĞMEN ERGİN İÇENLİ TARIM KREDİ HOLDİNG’E ATANDI!

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, geçmişte TÜRKŞEKER’de Genel Müdürlük yapmış Ergin İçenli’yi Tarım Kredi Holding’e Genel Müdür olarak atamak isterken, Berat Albayrak bu atamaya kesinlikle karşı çıkmıştı. Ancak Albayrak’ın karşı çıkmasına rağmen Ergin İçenli geçtiğimiz ay Tarım Kredi Holding’e Genel Müdür olarak atanmıştı. 

ERGİN İÇENLİ ARKADAŞININ ŞİRKETİNE YAPTIĞI 4 YILDIZLI OTEL KIYAĞI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ!

Bilindiği üzere Tarım Kredi Holding’e Genel Müdür olarak atanan Ergin İçenli’nin, TÜRKŞEKER’de Genel Müdürlük yaptığı dönemde şeker çalışanları tarafından kurulan derneğin İzmir’deki 4 yıldızlı otelini 2017 yılında zarar ediyor gerekçesiyle yakın arkadaşının şirketine çok komik bir rakama kiraladığı ortaya çıkmıştı. 

4 YILDIZLI, 182 ODALI OTELİ YILLIK KDV DAHİL 720 BİN LİRAYA KİRALADI 

TÜRKŞEKER Genel Müdürü iken aynı zamanda Şeker Sanayii Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneğinin de Başkanlığını yapan Ergin İçenli, derneğin İzmir’de tatil bölgesi olarak bilinen Gümüldür’deki 182 odalı, 4 yıldızlı, denize sıfır otelini zarar ettiği gerekçesiyle 5 yıllığına yakın arkadaşının kurduğu şirkete KDV de dahil yıllık 720 bin lira gibi komik bir rakama kiralamıştı. 

OTELİ KİRALAYAN ŞİRKET İHALE YAPILMADAN 3-5 GÜN ÖNCE KURULDU!

Oteli kiralayan şirketin hiçbir turizm tecrübesi olmaması ve söz konusu şirketin kiralamayla ilgili ihale yapılmadan hemen kısa bir süre önce kurulması, peşkeş tartışmalarını gündeme getirmişti. 

KENDİLERİNİ GARANTİYE ALMAK İÇİN KİRALADIKLARI OTELİN TAPUSUNUN ÜSTÜNE 5 YIL ŞERH BİLE KOYDURDULAR!

Yine oteli kiralayan şirketin otelin tapusunun üstüne 5 yıl şerh koydurması ve o dönemki dernek yönetiminin de buna izin vermesi, TÜRKŞEKER’de yaşanacak yönetim değişikliğinden sonra şaibeli bir şekilde yapılan kiralamayla ilgili kendilerini ‘garanti altına alma’ olarak değerlendirilmişti. 

50 MİLYON LİRALIK YATIRIM DEĞERİ BULUNAN OTEL TURİZM TECRÜBESİ OLMAYAN VE 100 BİN LİRA SERMAYE İLE KURULAN ŞİRKETE HİÇ BİR TEMİNAT ALINMADAN KİRALANDI! 

Yine oteli kiralayan şirket sahibinin, oteli kiralamadan önce otelde 5-6 ay Genel Müdürlük yapması ve daha sonra 100 bin lira sermaye ile kurulan şirkete otelin kiralanması dikkat çekmişti. Şirket, 100 bin liralık sermaye ile kurulmasına rağmen kuruluş aşamasında sermayenin sadece 25 bin lirası ödenirken, 50 milyon liralık yatırım değeri bulunan otelin hiçbir teminat alınmadan bu şirkete kiralanması manidar bulunmuştu.

TARTIŞMALI İSMİN HOLDİNG’E GENEL MÜDÜR OLARAK ATANMASI DİKKAT ÇEKTİ

TÜRKŞEKER Genel Müdürü olduğu dönemde kurum çalışanları tarafından kurulan derneğe ait bir otelin şaibeli bir şekilde arkadaşının şirketine kiralamakla suçlanan bir kişinin Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin bütün iştiraklerinin bağlı olduğu Tarım Kredi Holding’e Genel Müdür olarak atanması dikkat çekmişti.