Partisi'nin tarım komisyonunda konuşan Biçki, Balıkesir'in Türkiye'nin tarım ve hayvancılığın baş şehir olduğunu belirterek, “Ülkemiz de her şey üretilebilirken biz her şeyi ithal eder hale geldik. Tarımda girdi maliyetlerinin azalması için çözüm önerileri olarak, tarımsal aracılara akreditasyon sisteminin getirilmesi yani ürünlerin standartlara uygunluğunu sağlanması, tarımsal üretimde yenilenebilir enerjinin kullanılmasını teşvik etmek ve tarımda kullanılan elektrik bedelinin hasat sonunda tahsil edilmesi gibi adımlar atılmalıdır. Çiftçinin ürünü para yapmamaktadır. Bu da ekonomiyi olumsuz etkilediği gibi, çiftçiler icraya verilmektedir" diye konuştu.

Biçki, "Tarım ülkesi Türkiye, hayvancılık sektörünün en önemli sorunu olan ve artık kronik hale gelen yem sorununu çözemiyor. Yıllardır konuşulmasına rağmen kaba yem açığı kapatılamıyor ve Türkiye saman ithal eder duruma gelmiştir. Besi ve süt hayvacılığının yanı sıra küçükbaş hayvancılıkta kanatlı sektörü ve son yıllarda hızla gelişen su ürünlerinde de temel sorunların başında yem vardır" dedi.

Süt fiyatlarına değinen Biçki, şunları kaydetti: "Ülkemiz genelinde olduğu gibi Balıkesir'de de binlerce süt üreticisi iktidarın hayvancılık politikaları yüzünden tam bir dram yaşamakta ve iflasa sürüklenmektedir. İki buçuk yıl önce 1,15 TL olan süt fiyatları günümüzde değişmediği gibi bazı yörelerde 0,80TL ye kadar düşmüştür. Üreticinin girdileri iki buçuk yıl içinde yüzde 35 oranında artmasına karşın süt fiyatları bazı yörelerde aynı kalırken bazı yörelerde dibe vurmuştur. Süt üreticisinin dramı bununla da kalmamış, düşük fiyata razı olmasına rağmen bu defa sütünü verecek yer arar olmuştur."